2021. április 21., szerdaMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Ők már egy éve munkanélküliek, most film született a tiszteletükre

Hirdetés

Ők már egy éve munkanélküliek, most film született a tiszteletükre

All is left is an empty stage – mondja a szomorú dal, mely a világszerte válsághelyzetben lévő előadóművészek, színészek, táncosok, performanszművészek nehéz sorsát tömöríti szívszorító szövegű-dallamú gondolatsorba. A Birmingham Royal Ballet és az Impermanence Táncegyüttes ötperces kisfilmje, mely a világhírű kubai balett-táncos, Carlos Acosta koncepciója alapján született (és a film is vele indul), egy soha nem létezett előadás kulisszáiba, és a jelenlegi szomorú valóságba kalauzolja a nézőt, felidézve a szebb napokat is, amikor még mindennapos volt a sürgés-forgás mind a színpadon, mind a közönségben.

Jelenleg azonban a semmibe hulló függönyök, dobozba zárt jelmezek kulisszáiban, üres nézőtér előtt zajlik a Hamupipőke próbája, mely valódi lejátszott előadásként sosem létezett,

Hirdetés

balettmester nélkül, maszkban tartja napi gyakorlását a balettegyüttes, és a karmester is a nagy semmit vezényli, tán egy ködfelhőt vagy egy víztükröt, a próbaterem helyett a természetben. Az Empty Stage (Üres színpad) nevű, Roseanna Anderson és Joshua Ben-Tovim által jegyzett, megejtő produkció a színház legérvényesebb eszközeit használja fel, zene, tánc és díszlet egyenrangú szerepet kap benne, szívet facsaró, és mégsem giccses.

A fájdalmasan kongó, üres nézőtér, a maszkban próbáló balett-táncosok és Scheuer melankolikus […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/04/03/ok-mar-egy-eve-munkanelkuliek-most-film-szuletett-tiszteletukre/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Négymillió beoltott után nyithatnak a mozik és a színházak

Négymillió beoltott után nyithatnak a mozik és a színházak

Négymillió ember beoltása esetén a kormány engedélyezni fogja a mozik, színházak, fürdők és kulturális intézmények …