2021. április 18., vasárnapMa Andrea napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
2021.04.18. Andrea Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Obamáék nagy dobásra készülnek

Hirdetés

Obamáék nagy dobásra készülnek

Kapucni a fején, fényszűrő szemüveg takarja a szemét, a légzőkészülék maszkja fedi el az arca minden négyzetcentiméterét, mégis mindenki tudja, ki az az alacsony termetű férfi a történelem egyik leghíresebb fotóján, jobb kezével a magasba emelve jégcsákányát, annak nyelén Nagy-Britannia, Nepál, India és az ENSZ zászlajával. 

Természetesen Tenzing Norgay, a halhatatlan serpa, a Mount Everest meghódítója.

Hirdetés

A felvételt értelemszerűen Edmund Hillary készítette, akivel 1953. május 29-én felléptek a Föld legmagasabb hegycsúcsára. 

Tenzing Norgay életéről most játékfilm készül. A produkciós cég – karöltve a Netflixszel – nem más, mint Barack és Michelle Obama vállalkozása, a Higher Grounds productions. 

Tenzing Norgay elfeledett hős – mondta az Egyesült Államok exelnöke, amikor bejelentette a film készítését. – 2018-ban azért hoztuk létre a vállalkozásunkat, hogy inspiráló történeteket meséljünk el, és kétség sem férhet hozzá, hogy Tenzing Norgay élete ilyen történet. Egy elfeledett hős története, aki valószínűtlen szövetséget, sőt, barátságot kötött egy új-zélandi férfival, hogy ketten együtt történelmet írjanak.

Bár a film ötletét csak néhány hete jelentette be a Higher Ground Productions, Jennifer Peedom, a játékfilm ausztrál rendezőnője már másfél évvel ezelőtt közzétett egy felhívást az Instagramon a castingra vonatkozóan. A címszereplő legyen 25 és 40 év közötti serpa, tibeti vagy himalájai férfi, lehetőleg nagy-britanniai, New York-i vagy nepáli lakcímmel. És fényképes jelentkezéseket várnak…

Szóval, játékfilm lesz, és nem dokumentumfilm, jóllehet megvan a lehető legszorosabb kapocs a 35 éve halott főhőssel: a fia, Norbu Tenzing Norgay, aki a mozi executive producere.

Priya Swaminathan, a Higher Ground Productions társigazgatója arról beszélt, hogy cégük éppen az ilyen történetek megfilmesítésére jött létre, mint amilyen Tenzingé is.

Ez egy olyan projekt, amely pontosan azokat az értékeket testesíti meg, amelyeket Barack Obama képviselt az elnöksége nyolc esztendeje alatt – mondta Swaminathan.

A film rendezője az ausztrál Jennifer Peedom lesz, aki „régi motoros” az úgynevezett hegymászós filmek témájában, ő rendezte többek között a világsikert aratott Solo című dokumentumfilmet, amely Andrew McAuley halálos tragédiával végződő vállalkozását […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/04/01/obama-film-produkcios-iroda-tenzing-norgay/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ki a gyorsabb, a bolti kasszás vagy én?

Ki a gyorsabb, a bolti kasszás vagy én?

Valamiért az elmúlt években az egész város úgy érzi, hogy barberfodrászatokat kell nyitnia. Tipikus „dandy”, hózentrógeres, …