2020. december 4., péntekMa Barbara, Borbála napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2020.12.04. Barbara, Borbála Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Nyílt titkok – megérkezett a magyar mozikba a BUÉK német változata

Hirdetés

Nyílt titkok – megérkezett a magyar mozikba a BUÉK német változata

Már nálunk is vetítik az elől hagyott mobiltelefonok veszélyeiről szóló Guiness-rekorder nemzetközi remake sorozat német variánsát, mely magyarul a Nyílt titkok címet kapta. A hivatalosan „vígjáték, romantikus dráma” műfaji kategóriákba sorolt alkotás pont azt nyújtja, amit ez a definíció ígér.

500

Fotó: Prorom Entertainment Kft

Tényleg hivatalos a Guiness-rekord, mivel a 2016-ban bemutatott olasz eredeti nyomán mostanára legalább tizennyolc filmes nemzet készítette el saját változatát. Paolo Genovese Perfetti sconosciuti – megközelítő fordításban: Tökéletes idegenek című filmje nyomán jelenleg is készül vagy nyolc újabb változat, illetve a koreaiak talán már meg is csinálták.

Hirdetés

Nyilván délen, mert észak-koreai rendező csak kivégzéssel, vagy átnevelőtáborral zárhatná le a sztorit. A hírek szerint egy repülőútján Charlize Theron is látta az eredeti verziót, tehát nem maradnak le az amerikaiak sem.

Nálunk BUÉK címen dolgozta fel Goda Krisztina fel azt a kínos helyzetet, melyben néhány barát, akiknek elvben nincsenek titkaik egymás előtt, úgy dönt, hogy  közprédává teszik a mobiltelefonjukra érkező hívásokat és üzeneteket, míg tart a közös vacsora.

Sajnos nem tudok olaszul, de a szótár szerint az eredeti olasz címben szereplő perfetto jelentése makulátlan, hibátlan, tökéletes. A sconosciuto azt jelenti, hogy ismeretlen, de a sconoscere igét már félreismerni értelemben is használják.

OLASZUL TEHÁT TŰPONTOSAN FEJEZI KI A CÍM A TÖRTÉNET LÉNYEGÉT, MELYBEN EGY GYEREKKORUK ÓTA ÖSSZETARTOZÓ BARÁTI TÁRSASÁG TAGJAIRÓL KIDERÜL, HOGY SEMMI LÉNYEGESET SEM TUDNAK A MÁSIKRÓL, ILLETVE, AMIT IGAZÁN EL KELLENE MONDANI, ARRÓL HALLGATNAK, VAGY HAZUDNAK EGYMÁSNAK.

A tavaly elkészült német változat rendezője Bora Dagtekin a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/2020/10/23/nyilt_titkok_-_megerkezett_a_magyar_mozikba_a_buek_nemet_valtozata/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Semmi kétség, ez kész Eufória az HBO-n!

Semmi kétség, ez kész Eufória az HBO-n!

Karácsonyi ajándéknak korai, még a Mikulás sem járt nálunk, de hajnal óta eufóriában úsznak az …