2021. május 16., vasárnapMa Botond, Mózes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.16. Botond, Mózes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Nyílnak a teraszok, de mivel koccintsunk?

Hirdetés

Nyílnak a teraszok, de mivel koccintsunk?

Hosszú várakozás után most szombaton újra elfoglalhatjuk a vendéglátóhelyek teraszait. Kiestünk a ritmusból, nem tudjuk mi a 2021-es bortrend? Sebaj, ezért született ez a cikk! Nézzünk 12+1 trendi, stílusos, kihagyhatatlan, vagy remek ár-érték arányú bort a hazai kínálatból. Ha ezt elolvassa, tudni fogja, mivel érdemes koccintani a frissen visszakapott szabadságra.


Kreinbacher Prestige Brut, Pannonhalmi Apátsági Pince Hemina


8

Kreinbacher Prestige Brut, Pannonhalmi Apátsági Pince HeminaGaléria: Nyílnak a teraszok, de mivel koccintsunk?(Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Hirdetés

Az Aperol Spritz őrület hálistennek régóta lecsengőben, és az utóbbi években a gyöngyöző- és habzóborok helyett a hazai fogyasztók fókuszába is bekerültek végre a tradicionális pezsgők.

A magyar kínálat évről-évre nemzetközileg is bizonyító, magabiztos állócsillagai a somlói Kreinbacher pincészet pezsgői. Számomra a Prestige Brut az etalon, de aki a Classic Brut -ben találja meg inkább az összhangot, azzal is maximálisan egyet tudok érteni. Amúgy is teljesen más életérzés egy üveg behűtött pezsgővel üldögélni akár a saját teraszunkon, mint sört fogni közben a kezünkben. Pezsgőben jelenleg ez a magyar csúcsminőség nemzetközi összehasonlításban is. Somló egyedülálló!

Barátokkal, barátnőkkel folytatott kötetlen, délutáni, beülős beszélgetések, piknikezések ideális partnere lehet egy friss, 2020-as Figula 7 ha , vagy egy Sauvignon Blanc a Káli Kövek pincészettől. A Balaton északi partja nem csak egyre menőbb, hanem egyre jobb is, érdemes ellátogatni ide, mert a Balaton-felvidék és a Balatonfüred-Csopak régió igazi gyöngyszemei hazánk turisztikai célpontjainak, ezért a borrajongók mellett a természetjárók figyelmébe is ajánlanám. Szabadidőmben személy szerint csopaki, paloznaki vagy szőlősi bort iszom, Figula Misiék borteraszáról pedig a panoráma is lélegzetelállító.

A rozék esetében kerülöm a közönségkedvenc tutti-fruttis tucatborokat, azt szeretem, ha a frissítő jelleg egy kis testtel és egyéniséggel egészül ki. A villányi Ruppert pince Rosé cuvée -je és a szekszárdi Heimann birtok Mammaróza házasítása is kiemelkedik a sorból. A grillezéshez és bográcsozáshoz elengedhetetlen, jó fröccsöt köztudottan csak jó borból lehet készíteni, de ezek önmagukban is élményt nyújtanak friss, ropogós gyümölcsösségükkel, egyedi karakterükkel. Amennyiben pedig mégis ahhoz van kedvünk, kettő deci borhoz három deci szódát töltsünk, mert a bor karaktere így még érezhető marad, a viceházmester pedig segít meghozni a nyarat is.

Az idei nyár egyik legizgalmasabb újdonságának Gilvesy Róbert 2019-es St. George házasítása ígérkezik. Badacsony szívéből, a Szent György-hegyről a rajnai, az olaszrizling és a furmint hármasa egy stílusos és vagány terroirbort eredményezett ráadásul remek ár-érték arányban. A helyiek azt mondják nekik a Badacsony-hegy túl lágy, a Somló túl szikár, de a Szent György-hegy pont középen van! Aki inkább a fajtaborokat kedveli, annak sem kell nagyon messzire mennie, mert a köveskáli Pálffy Gyula Rajnai Rizlingje egyre több rajongót szerez itthon is a fajtának, a 2019-es évjárat ráadásul az utóbbi harminc év egyik legjobbja volt errefelé. Egy jó rajnai elegáns, rétegzett és fogyasztása boros előképzettségre, tapasztalatra enged következtetni. Társaságban érdemes rajnai vakteszteket tartani és úgy ismerkedni a stílusjegyeivel.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/degusztator/2021/04/23/nyilnak-a-teraszok-de-mivel-koccintsunk-2021-aprilis-bor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Körömvágási etikett: Te használnád más körömvágó ollóját?

Körömvágási etikett: Te használnád más körömvágó ollóját?

Mindannyiunknak vannak biciklis ismerősei, akik vallásosan űzik a tekerést. Jobb lábukon konstans fel van hajtva …