2021. szeptember 21., keddMa Máté napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.09.21. Máté Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Nyert az Agapé és a Megálló, a 93 éves Kassai Ilonát vastapssal ünnepelték

Hirdetés

Nyert az Agapé és a Megálló, a 93 éves Kassai Ilonát vastapssal ünnepelték

Vastapssal ünnepelte a filmes szakma a 93 éves Kassai Ilonát Balatonszemesen, a Bujtor István Filmfesztiválon. A Kossuth-díjas színművésznő életműdíjat kapott, de a közönség láthatta is őt a vetítéseken Dézsy Zoltán Tíz perc múlva háromcímű játékfilmjében.

Az idei, a XII. Bujtor István Filmfesztivál bőséges kínálatot adott: a 167 nevezett alkotás közül 110 film került a hivatalos versenyprogramba, s ezek közül a nézők nyolcvan filmet láthattak  augusztus 19. és 22. között. 

Játékfilm kategóriában az Agapé című film nyert, a Bujtor István-díjat Beleznai Márk, a film írója és rendezője vehette át. A történet arról szól, hogy Hanna, a kissé elvarázsolt negyvenes egyedülálló nő (Gryllus Dorka) és Kornél, a tizenéves filmőrült (Kenéz Ágoston) találkoznak, és ráébrednek, hogy több közös van bennük, mint gondolták.

Alkotók a vörös szőnyegen - XII. Bujtor István Filmfesztivál

Hirdetés

Alkotók a vörös szőnyegen – XII. Bujtor István Filmfesztivál

Fotó: Pixlstudio / Racskó Tibor

Bujtor István-díjat kapott Elek Judit Sára Megálló című dokumentumfilmje, amely egy kis észak-magyarországi faluban élő fiatalember egyszerű életét és az élet körforgását állítja párhuzamba. Bujtor István-díjat kapott Kövessy Róbert a kilencszeres kajakkenu világbajnok, Wichmann Tamás életét bemutató Magyar Lapátcímű portréfilmért. A versfilmek közül Kovács Gábor Attila filmje, A Párizsi lakásom kapta a Bujtor István-díjat. A film Petőcz András költeményét dolgozta fel, Zubornyák Zoltán előadásában.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/08/23/nyert-az-agape-es-a-megallo-a-93-eves-kassai-ilonat-vastapssal-unnepeltek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Közönségdíjas lett a Külön falka Miskolcon

Közönségdíjas lett a Külön falka Miskolcon

A 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, a Pressburger Imre-díjat A szerencse és a képzelet kereke című munkájáért a japán Ryûsuke Hamaguchi …