2021. június 25., péntekMa Vilmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2021.06.25. Vilmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Nyáron zeneszerző-dinasztiák előtt tiszteleg a világ Budapesten

Hirdetés

Nyáron zeneszerző-dinasztiák előtt tiszteleg a világ Budapesten

Tavaly a járványhelyzet miatt nem hívhatott nemzetközi sztárokat a Kokas Katalin és Kelemen Barnabás által alapított Fesztivál Akadémia Budapest, ám idén érkezik a pótlás. A fellépő művészek között van Gidon Kremer, Joshua Bell, Patricia Kopatchinskaja, Vilde Frang, Jonathan Cohen, Nicolas Altstaedt, Alexander Lonquich, Baráti Kristóf és Várdai István is.

Az esemény beharangozóján Kelemen Barnabás hegedűművész, a Fesztivál Akadémia Budapest egyik alapítója és művészeti vezetője azt mondta, hogy büszkék arra, hogy a pandémia után ilyen komoly nemzetközi művészek mondtak igent a felkérésükre. Gidon Kremer zenekarával, a Kremerata Balticával két koncertet is ad a fesztiválon, Patricia Kopatchinskaja Schönberg Holdbéli Pierrot című dalciklusát adja elő, és fellép édesapjával, a zseniális cimbalmossal, Viktor Kopatchinskyval is, akivel moldvai népzenét játszik.

A fesztivál visszatérő vendégei Vilde Frang, Nicolas Altstaedt és Alexander Lonquich, akikkel Bartók ifjúkori C-dúr zongoraötösét adja elő Kelemen Barnabás és Kokas Katalin. Ezt a ritkán hallható, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/06/01/nyaron-zeneszerzo-dinasztiak-elott-tiszteleg-a-vilag-budapesten/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bojár Gábor saját kudarcain keresztül motivál másokat

Bojár Gábor saját kudarcain keresztül motivál másokat

Mások sikereinél csak mások bukásaiból lehet többet tanulni. A siker több összetevős, és egyenletében sok …