2021. május 17., hétfőMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 290,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 290,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Nő az anya mögött – próbatételes anyák lencsevégen

Hirdetés

Nő az anya mögött – próbatételes anyák lencsevégen

Arról, hogy mit jelent nőnek lenni 2021-ben, szinte kimeríthetetlen globális diskurzus folyik, a nemi szerepek a szemünk előtt formálódnak. Ennek a főáramától látszólag távol, de mégis nagyon aktuális kérdéseket feszeget a Nő az anya mögött című fotókiállítás, amelynek tárgya 20 próbatételes, azaz fogyatékkal élő gyermeket nevelő anya bemutatása.

A Első Lépéseket Támogató Alapítvány és a VIDd Többre Alapítvány közös szervezésében április 24-én a Millenáris Park D épülete előtti szabad téren útjára induló kiállítás 20 történeten keresztül mutatja be, hogy változhat meg egy pillanat alatt bárkinek az élete, hogy kapcsol túlélő üzemmódba egy szülő, hogy válik egy-egy betegség / rendellenesség szakértőjévé, milyen lemondásokkal és örömforrásokkal jár a próbatételes gyermeknevelés, és a szinte teljes önfeladás mellett / után hogy találja, találhatja újra meg magában az anya a nőt. 

Ez a visszatalálás az, amit Csillag Zsuzsanna fényképeinek beállításai is sugallnak: a főszereplő itt nem a család, hanem a nő, sminkben, stúdióban befotózva, gyermeke(i) nélkül. A közös történetek csak a képek mellett olvashatók. Minden szereplőnek más a háttere, más élethelyzetben vannak, de valami közös bennük: mindenüket arra tették fel, hogy minél teljesebb életet biztosítsanak próbatételes gyermekeiknek, de mindezt nem alárendelve, hanem kiteljesítve saját női identitásukat. Ők is főszereplők.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/04/27/anyasag-serult-gyermek-fotografia-fotokiallitas-millenaris/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Otthagyná a színpadot Lehoczky Zsuzsa?

Otthagyná a színpadot Lehoczky Zsuzsa?

Azon gondolkodik Lehozczky Zsuzsa, hogy abbahagyja a színpadi munkát, mert rengeteg jó, tehetséges, fiatal színész …