2023. december 2., szombatMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2023.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Nincsenek tabuk, nyíltan beszélnek szexről, alkoholról, drogokról

Hirdetés

Nincsenek tabuk, nyíltan beszélnek szexről, alkoholról, drogokról

A Budapest Bábszínház Nem félünk a sötétben című előadásának már a nyílt próbáján is láthattuk, hogy igazi modern, különleges színdarabról van szó, amely a Z generáció nehézségeivel, a fiatal felnőttek világával foglalkozik. A produkció 2023. október 28-i bemutatóján pedig bebizonyosodott:

A fiatal, huszonéves korosztály elhozta számunkra azt a színházi élményt, amire Magyarországon korábban nem nagyon volt még példa. 

Hirdetés

Az előadás alkotói ugyanis mind olyan fiatal felnőttek, akikről maga a darab is szól, így – bár kissé felnagyítva, de – hiteles képet kaphatunk arról, milyen nehézségekkel néz szembe világunkban a Z generáció és persze a szüleik. Bárki ráismerhet önmagára, és azonosulhat egy-egy karakterrel, legyen az szülő vagy „gyerek”.

Nem félünk a sötétben próba S -70

Fotó: Piti Marcell

Nincsenek tabuk

A színpadra hús-vér emberek lépnek fel, hiszen a modern bábelőadásokon már nem a kézméretű báboké a főszerep, hanem a maszkot és jelmezt viselő színészeké, akik az arcukon viselik a jellemüket. Az alkotók nemcsak a színészek speciális megjelenésével, hanem zenével, különleges hanghatásokkal, valamint árny- és fényjátékokkal is gazdagítják a produkciót. Emellett számtalan olyan XXI. megoldást figyelhetünk meg, amely a színpadon – egyelőre – ritkaságszámba megy. 

A Nem félünk a sötétben című előadáson nincsenek tabuk: nyíltan van szó szexről, alkohol- és drogfogyasztásról,

bulikról, elvált szülőkről, depresszióról, a halál gondolatáról, a valóságból álomvilágba menekülésről, szerelemről, első csókról, pénzről, szülői elvárásokról, iskolai teljesítményről, bukásról, valamint arról, hogy milyen nehéz is néha szülőnek lenni. A néző végigkövetheti a főszereplő, a 16 éves Aida útját, amint a világa szürkéből éjfeketévé válik, és ahogy egyre közelebb kerül a halál gondolatához. 

Mindezek […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/10/29/budapest-babszinhaz-nem-felunk-a-sotetben-podlovics-laura-z-generacio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rárontott a művészre a KDNP aktivistája, cserébe megörökítette a festő

Mielőtt belevágnánk az új drMáriás-album ismertetésébe, feltétlenül meg kell emlékeznünk egy közelmúltbeli szürreális, már-már dadaista …