2024. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Nincs megállás, szeptemberben beindul a dolce vita Veszprémben

Hirdetés

Nincs megállás, szeptemberben beindul a dolce vita Veszprémben

A globális gasztronómia anyahajóját, az olasz konyhát mutatja be idén a balatoni régió több mint 50 étterme és borászata mellett a Balaton Wine & Gourmet. A gasztroünnepet a korábbinál is gazdagabb programkínálattal 2024. szeptember 6–8. között rendezik Veszprémben. Családi programok, ingyenes kóstolók, szakmai workshopok és Michelin-csillagos séfek exkluzív élményétkezései várják az érdeklődőket.

Olaszország kulináris különlegességeit mutatja beidén a Balaton Wine & Gourmet rendezvény a Veszprémvölgy árnyas ligetének fái között: a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa örökségeként, az Olasz Külkereskedelmi Intézet társszervezésében 2024. szeptember 6-7-8-án fogadja látogatóit a régió legnagyobb gasztronómia ünnepe.

unnamed

Fotó: Melczer Zsolt / Balaton Wine & Gourmet

A kulináris fesztivál programjait sajtóeseményen jelentették be a szervezők. Az eseményen részt vett Manuel Jacoangeli, Olaszország magyarországi nagykövete, Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program vezérigazgatója, Jamniczky Zsolt, a főtámogató E.ON Hungária Csoport vezérigazgató-helyettese, Mészáros Zoltán, a Balaton Wine & Gourmet ügyvezető igazgatója, Tungli Péter, a Balaton Wine & Gourmet programigazgatója, valamint a rendezvény házigazdája, Gianni Annoni.

Hirdetés

Olasz konyha a világban

A minőségi ételeknek és italoknak szentelt ünnepen a balatoni régió gasztronómiai csúcsszereplői, több mint 50 étterem és borászat lesz jelen. A Veszprém–Bakony–Balaton régió kulináris öröksége, borászati és étkezési kultúrájának bemutatása mellett ezúttal a gasztronómia nagyhatalomnak számító Olaszországot látják vendégül.

A kiállító pavilonok mellett öt helyszín – nagyszínpad, mercato színpad, jezsuita templom, borszakmai és gyereksátor – összesen mintegy félszáz izgalmas programot kínál a látogatókat.

A fesztivál kiváló alkalom, hogy az olasz gasztronómiai értékeket és az olasz termékeket Magyarország fővárosán kívül is népszerűsítsük. Az előadók Olaszországból érkeznek, jelen lesznek a Federvini és az Assoenologi borászati szövetség, az Olasz Séf Szövetség, valamint az ONAOO, az Olivaolaj Kóstolók Nemzeti Szövetségének képviselői. Az előadások az olasz gasztronómia legjavát mutatják be: a borokat és a proseccot, az aperitivót és a bárkultúrát, az extraszűz olívaolajat és a kávét, valamint a hagyományos olasz konyhát

mondta Manuel Jacoangeli, Olaszország magyarországi nagykövete, akitől megtudtuk: az olasz konyhát – amit 2025-ben az UNESCO szellemi világöröksége címre jelölnek – élményétkezéseken keresztül mutatják be, két olyan neves séf, Giuseppe di Iorio és Gianni Tarabini közreműködésével, akik már szereztek Michelin-csillagot az éttermeiknek.

A nagykövet beszélt arról a jelenségéről is, amikor úgy utánozzák világszerte az egyébként népszerű olasz fogásokat, hogy az nem felel meg a tradicionális olasz konyha […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/degusztator/2024/06/26/balaton-wine-gourmet-veszprem-olasz-konyha/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy vadidegen házában üldögélt, de amikor kijött, megvilágosodott

Nagyszerű hangulatban folytatódott a Fiatal Írók Szövetsége által szervezett FISZ-tábor a második napon is. A Szokolya …