2024. június 18., keddMa Levente napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2024.06.18. Levente Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Nincs béke az Operaházban, aggodalmat váltott ki a létszámleépítés híre

Hirdetés

Nincs béke az Operaházban, aggodalmat váltott ki a létszámleépítés híre

Mint azt korábban megírtuk, a Magyar Állami Operaház a 2024. márciusi öt napos munkabeszüntetés és az áprilisi harminc napos érdekképviseleti tárgyalások után kötött megállapodás és a kollektív szerződés értelmében „változtatásokra kényszerül programjában és működésében”.

A bejelentésből kiderült, hogy az Opera a csoportos létszámleépítés határát el nem érő mértékben kénytelen dolgozói létszámát csökkenteni 2024 nyarán, valamint énekesi-karmesteri-alkotói-tervezői megbízásokat kisebb számban, kisebb volumenben tud kiadni ezután.

„Kedves Szilveszter! Az alábbi, sajtóban, valamint az Opera honlapján publikált – tényként értelmezhető – nyilatkozatod érthetően súlyos aggodalmat váltott ki tagjaink körében” – írta a Magyar Állami Operaház főigazgatójának címzett, és az Indexhez is eljuttatott levelében Bárány Balázs, az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/05/22/operahaz-letszamleepites-szakszervezet-targyalas-barany-balazs-okovacs-szilveszter/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Amikor a Kisstadionban egy kalap miatt elszabadult a pokol

A Neoton együttes gitárosa és zeneszerzője a hőskorból a legszívesebben az Illésre emlékszik vissza, amiért az angolszászok uralta …