2022. május 19., csütörtökMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
2022.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Nem voltunk rá felkészülve, hogy ilyen sokkoló lesz az HBO Max új sorozata

Hirdetés

Nem voltunk rá felkészülve, hogy ilyen sokkoló lesz az HBO Max új sorozata

Az utolsó lépcsőfok (The Staircase) című HBO Max-sorozat nem lacafacázik túl sokat, rögtön az első jelenetével a mély vízbe ejti a nézőt. Egy 911-es segélyhívás zajlik épp, egy férfi kér segítséget, merthogy a neje legurult a lépcsőn, és nem tér magához. Aztán újabb hívás, ugyanattól a férfitól, aki immár őrjöng, hogy siessenek, nem lélegzik a nő. Befutnak a hanghoz a képsorok is: hátborzongató módon mutatják nekünk a készítők azt a vérfürdőt, ami alapján a rendőrség arra a következtetésre jut, hogy Kathleen Petersont (Toni Collette) megölte a férje.

Jelenet Az utolsó lépcsőfok című sorozatból

Jelenet Az utolsó lépcsőfok című sorozatból

Fotó: HBO Max

Az HBO Max true-crime sorozata az a fajta néznivaló, amiből hiába jött ki egyszerre három epizód is május 5-én, úgy megüli az ember gyomrát a pilot, hogy képtelenek vagyunk rá, hogy daráljuk. Ezzel a sztorival tényleg lépcsőfokról-lépcsőfokra érdemes haladni, lassan magunkba szívva a tragikus történetet, miközben azt latolgatjuk, hogy valóban az íróként dolgozó Michael Peterson (Colin Firth) lehetett-e a tettes. Antonio Campos alkotása, mely a The Staircase című netflixes dokuszériát dolgozza fel, a világ egyik legrejtélyesebb halálesetét igyekszik bemutatni, és nem túlzunk, amikor ezt írjuk: a mai napig lázban tartják a konteósokat a 2001-ben történtek.

Hirdetés

Hogy érzékeltessük, hogy Kathleen halálát és annak körülményeit mennyire sokkolóan ábrázolják a készítők, elég azt megemlíteni, hogy az események mögött eltörpül, hogy a szeptember 11-es dupla merénylet is ekkor esett meg New Yorkban – de ezen nagyjából megvonjuk a vállunkat, annyira beránt addigra a fő rejtély.

Colin Firth talán élete legjobb alakítását hozza a sorozatban…

A csöndes művész szerepében, aki meg van győződve arról, hogy tényfeltáró cikkei miatt akarja igazából keresztre feszíteni a rendőrség. Tény, hogy a rendfenntartó erők izmoznak a főszereplővel, de ahogy haladunk előre, úgy derül ki, hogy Michael Petersonnak volt néhány rejtegetett stiklije, amik miatt az is simán előfordulhatott, hogy heves konfliktus eszkalálódott a házaspár között, és a végkimenetel a nej meggyilkolása lett.

patrick-schwarzenegger-sophie-turner

Fotó: HBO […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2022/05/11/az-utolso-lepcsofok-hbo-max-teve-sorozat-true-crime-megtortent-eset-colin-firth-pilot-ajanlo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az uniformis alatt neccharisnya és csipkés bugyi volt

Az uniformis alatt neccharisnya és csipkés bugyi volt

„Ez rettenetes!” – mondja a darab egy pontján Pentheusz, és igaza van. A színpadon vér, …