2024. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Nem Udvaros Dorottya az egyetlen, aki távozik a Nemzeti Színházból

Hirdetés

Nem Udvaros Dorottya az egyetlen, aki távozik a Nemzeti Színházból

„Már nem vagyok tagja a Nemzeti Színháznak. Vidnyánszky Attila valóban nem hosszabbította meg a szerződésem” – számolt be Udvaros Dorottya a Magyar Hangnak. Hozzátette, hogy a vezérigazgató a színház nehéz anyagi helyzetére hivatkozott.

Udvaros úgy látja, hogy a kormány elvont 380 millió forintot a színháztól, amit nem sikerült pótolni a költségvetésben. A színésznő ugyanakkor kérdésesnek látja, hogy ha valóban ennyire rossz az anyagi helyzet, akkor miért kell hatalmas összegekért leszerződtetni újabb külföldi rendezőket.

A Nemzeti Színház ugyanakkor nem erősítette meg a hírt. „Udvaros Dorottya művésznő a Nemzeti Színház társulatának tagja, határozatlan idejű munkaszerződéssel rendelkezik, mely a mai napig nem került megszüntetésre és felmondásra” – közölte a Nemzeti Színház péntek délután. Udvaros Dorottya erre válaszul azt közölte, hogy

március 22-én, pénteken 11 órakor volt szerződtetési tárgyalásom a vezérigazgató úrral, amikor is közölte, hogy nem kívánja meghosszabbítani a munkaszerződésemet. Azokra darabokra, amik még műsoron maradnak és játszom bennük, azokra egyedi szerződést kapok majd május közepén.

Hirdetés

Többen felmondtak

Udvaros Dorottya távozása azért is különös, mert nemrégiben kapta meg a Nemzet Színésze címet, úgy tudjuk, éppen Vidnyánszyk Attila hathatós támogatásával.

Az Index információi szerint ugyanakkor nem Udvaros az egyetlen, aki távozik a színházból. Úgy tudjuk, hogy a súlyos balesetet szenvedett Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia sem tér már vissza, mellettük Barta Ágnes és férje, Mészáros […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/05/03/nemzeti-szinhaz-tavozasok-udvaros-dorottya-beregszaszi-tarsulat-baleset/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy résen keresztül fotózták őket, ahogy szeretkeznek

Nem elég egy jó történetet megtalálni, ha nincs ügyesen feldolgozva – filmen, színházban vagy könyvben …