2022. július 4., hétfőMa Ulrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.04. Ulrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Nem csitulnak a kihívások, de sikeres évet zárt a Katona József Színház

Hirdetés

Nem csitulnak a kihívások, de sikeres évet zárt a Katona József Színház

A budapesti Katona József Színház megtartotta évadzáró eseményét, aminek az elején néma felállással emlékeztek a nemrég elhunyt Haumann Péterre, aki 1994. és 2016. között, huszonkét éven át volt a társulat tagja, valamint Magyar Lászlóra, aki 1984-től 1994-ig, majd 1998-tól 2000-ig volt a színház legendás művészeti titkára.

Máté Gábor, a teátrum igazgatója elmondta: a korábbi évek után sajnos nem csitulnak a kihívások – olvasható a színház közleményében. Miként szinte az egész hazai kulturális élet, úgy a Katona is újabb nehézségekkel teli időszakot élt és él meg. A járvány mérséklődésével nagyjából egy időben kitörő orosz-ukrán háború és a brutális infláció sem a munkatársaknak, sem a közönségnek nem hagyott időt a fellélegzésre. A színházba járási szokások mára eltérnek a korábban megszokottól és a látogatási hajlandóság, valamint a fizetőképesség is jelentősen megváltozott az elmúlt időszakban.

Komoly kihívás a színházak, így a Katona számára is, hogy miként reagáljon jól, érzékenyen a változásokra úgy, hogy nézőit mégis megőrizze. Az előttük álló hónapokban azért is dolgoznak majd, hogy ezekre a kérdésekre válaszokat találjanak. Az igazgató ugyanakkor azt is kiemelte: óriási dolognak tartja, hogy a fent említettek ellenére a 2021/22-es terveket szinte hiánytalanul sikerült megvalósítani és tizenegy, többségében nagysikerű bemutatót tartottak. Ez komoly felhajtóerőt jelent a következő, ünnepi évadhoz, amelyben terveik szerint az idén megkezdett  irány lesz a meghatározó.

Hirdetés

Ősztől két új tag, Béres Bence és Mentes Júlia csatlakozik a színházhoz. Béres Bence Székely Kriszta és Máté Gábor tanítványaként a Salzburgi Mozarteumban diplomázik idén, a <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/06/16/nem-csitulnak-a-kihivasok-de-sikeres-evet-zart-a-katona-jozsef-szinhaz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hétmillió forint gyűlt eddig össze, de ennyi nem mentheti meg az Átriumot

Hétmillió forint gyűlt eddig össze, de ennyi nem mentheti meg az Átriumot

2022. június 27. és július 2. között összesen 7 063 052 forint érkezett felajánlásként az …