2021. november 30., keddMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
2021.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Negyven francia színházban mutatják be a magyar Recirquel társulat produkcióját

Hirdetés

Negyven francia színházban mutatják be a magyar Recirquel társulat produkcióját

Öt hónap alatt egész Franciaországot bejárja a hazai társulat, mely összesen 47 alkalommal mutatja be a My Land című, nemzetközi sikerű produkcióját. A kortárs táncot a cirkuszművészettel ötvöző, Vági Bence rendezte, cirque danse műfajú előadást 2021. november és 2022. március között több mint 40 francia város színházában és operaházában állítják színre több tízezer néző előtt.

180703 Recirquel My Land c Palyi Zsofia CAFe (7)

Fotó: Pályi Zsófia

2015-ben a francia főváros adott otthont a Párizs Éjjel című előadásnak, melyet Jean-Paul Gaultier divattervező az általa valaha látott egyik legjobb cirkuszi produkcióként aposztrofált, a My Land pedig 2019-ben az Avignoni Fesztiválon mutatkozott be nagy sikerrel. A francia kritikusok a „homok isteneiként” és a „porond Apollónjaiként” hivatkoztak a társulat artistáira, akik újraértelmezik az előadó-művészeti műfajokat.

A fesztiválon aratott sikernek köszönhető, hogy a francia Nemzeti Színházak Szövetsége az ország többtucatnyi vidéki színházát érintő előadássorozatra hívta meg a Recirquelt. 

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/11/20/recirquel-francia-turne-paul-gaultier/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elveszett magyar filmeket találtak Szerbiában

Elveszett magyar filmeket találtak Szerbiában

A szerb filmintézet a közelmúltban tizenkét elveszettnek hitt magyar filmet fedezett fel, ezeket hamarosan Magyarország …