2022. január 19., szerdaMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2022.01.19. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Négy ifjú magyar tehetség megy tovább a Virtuózok V4+ nemzetközi előválogatójába

Hirdetés

Négy ifjú magyar tehetség megy tovább a Virtuózok V4+ nemzetközi előválogatójába

Kádár Viktória tizenkét éves, több nemzetközi zongoraversenyt megnyert már, szabadidejében táncol és négykezest játszik a testvérével. Ő már tavaly is részt vett a versenyben, idén pedig felvételt nyert a Zeneakadémián a rendkívüli tehetségek osztályába.

Az első adásban Schubert Esz-dúr impromptujével mutatkozott be, a művet nem etűdszerűen, hanem tartalommal, érzelemmel megtöltve játszotta, azt a látszatot keltve, mintha egy könnyű darabról lenne szó. Balázs János elmondta, ezt a darabot sok profi zongoristától hallotta már ennél gyengébben játszani, s Viktória ezzel most olyan magasra tette a lécet, hogy innentől kezdve a legmagasabb színvonalat várják el tőle. 

Még az első adásból ismerjük a rendkívül megnyerő, 17 éves Mészáros Jázont, aki a klarinét mellett úszik, kertészkedik és néptáncol. Kovács Béla parodisztikus darabját, az Ich begrüsse Sie Herr Johann Strauss címűt játszotta, játékáról leginkább egy élvezetes, minden érzékünket átjáró színházi előadás ihletett zenéje jut eszünkbe, a zsűrinek is nagyon tetszett a produkció osztrákos színeivel és tempóváltásaival. 

Hirdetés

<iframe […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/12/01/virtuozok-tehetsegkutato-duna-televizio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Senkinek nem kellett a világ egyetlen olyan villája, amelyet egy Caravaggio-freskó díszít

Senkinek nem kellett a világ egyetlen olyan villája, amelyet egy Caravaggio-freskó díszít

Nem tudták eladni a világ egyetlen olyan villáját, amelyet egy Caravaggio-freskó díszít. A római Villa Aurorára …