2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Ne hallgass azokra, akik azt mondják, hogy pakolj össze, és menj a temetőbe!

Hirdetés

Ne hallgass azokra, akik azt mondják, hogy pakolj össze, és menj a temetőbe!

Ne menj az erdőbe – kérleli a hallgatót a The Decemberists énekese, Colin Meloy a Don’t Go to the Woods című dalukban, amely As It Ever Was, So It Will Be Again című új albumukon hallható. A felvétel eszünkbe juttathatja az 1981-ben bemutatott, kempingező tiniket eltüntető horrort (Slasher), de a zenekar egy ír népdalra emlékeztető szerzeménnyel állt elő, az ő daluk a végzetes csábítás pusztító erejéről szól.

Persze, a  Portlandből származó The Decemberists is csábító ajánlat, ők a kivételes intellektusukkal, és ünnepélyesen finom, fényes popzenéjükkel hívnak minket egy erdei utazásra, oda, ahol a lélek barokk popot kedvelő különös lényei laknak.

December herceg

A 2000-ben alakult, az indie-folk és barokk-pop hatásait integráló kollektíva afféle színházi zenét alkot képzeletbeli színdarabokhoz, amibe minden belefér, csak legyen, aki megrendezze az egészet. Colin Meloy tisztességgel elvégzi ezt a munkát is.

Különös rezgése van egész albumnak, hiszen a kamara indie-folk mellett ott az albumot záró tizenkilenc perces prog-rock eposz, a Joan in the Garden négy tétele. És az sem zavarja meg az As It Ever Was, So It Will Be Again mikrokozmoszát, hogy a Joan in the Garden fejezetei között van, ami megidézi a Pink Floyd Have A Cigar-ját, illetve a nyugatnémet Eloy 1978 körüli prog-rock fantáziáit.

Hirdetés

Ahogy volt, úgy volt

A hat év után újra életjeleket mutató The Decemberists albumának covere a Talk Talk Spirit Of Edenjét idézi (a zenekar ötletes borítóit Colin Meloy felesége, Carson Ellis készíti), de az LP-n találunk szörf-rockos hatást és Moody Blues motívumokat is. Persze, Meloy nem pihent az elmúlt években sem, 2022 szeptemberében jelent meg ötödik gyerekkönyve, The Stars Did Wander Darkling.címmel, Az As It Ever […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2024/06/28/stenk-zene-pop-the-decemberists/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ismét Szigligetre költözik a Centrál Színház

„Minden sikeres férfi mögött egy nő áll. A nő mögött pedig a férfi felesége. Igaz …