2024. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Ne csodálkozzon, ha egy vadállat testében ébred, és nem tud beszélni

Hirdetés

Ne csodálkozzon, ha egy vadállat testében ébred, és nem tud beszélni

A Chameleon Comix folytatja a Magyarországon Kaland, Játék, Kockázat néven megismert Jackson–Livingstone lapozgatós kötetek kiadását. Most ismét egy olyan, 1986-os történet magyar fordításának örülhetnek a rajongók, amit hivatalosan eddig még sosem adtak ki itthon. A sorozat egy részét a 80-as évek végétől kezdve jelentette meg a legendás Rakéta Kiadó. A Chameleon Comix 2020-ban kezdett neki újra kiadni a régi köteteket, és persze sorban érkeznek azok is, amelyekre évtizedek óta vártak a magyar olvasók.

Az Indexen már több ismertetőt, illetve ajánlót írtunk a Magyarországon feltámadt sorozat köteteiről: A Tűzhegy varázslójáról, a Tolvajok városáról, Az óriások árnyékáról és a Salamonis titkairól, illetve legutóbb A halál seregeiről. Most pedig íme, megérkezett a Steve Jackson által írt A pusztítás teremtménye. És hogy miért is várhatták a tapasztalt olvasó-kalandorok ezt a kötetet?

Nyoma veszett, de most itt van

1991-ben magyarul is megjelent a két kalandmester – Steve Jackson és Ian Livingstone – Titán című kézikönyve, amelyben bemutatták az általuk alkotott fantasyvilágot, ahol többnyire a Fighting Fantasy történeteik játszódnak. Ebben a kézikönyvben olvasható egy kis „mese” három gonosz varázslótanoncról.

A démoni hármas egy ősi kőoszlopokból álló kör közelében, a kietlen pusztaságban lett beavatva a sötét tanokba egy káosznak hódoló varázslómester által, akit Feketevihar Volgeraként ismertek. Az ifjak lelkes és tehetséges tanítványnak bizonyultak: sötét varázsigéket magoltak be, szellemeket idéztek meg, halottakat támasztottak fel, és démonokkal létesítettek kapcsolatot.

Hirdetés

Feketevihar Volgera akár örülhetett is volna, hogy nemhiába fektet energiát tanítványai okításába, de azok egy cseppet sem voltak hálás természetűek. Amikor már úgy hitték, hogy minden rettenetes varázslatot megtanultak, amire csak szükségük van, elárulták és meggyilkolták a mesterüket, majd útnak indultak sötét tudásukkal hatalmat szerezni.

Kettejükről már olvashattak a lapozgatós könyvek rajongói, sőt meg is küzdhettek velük: Zagor a Tűzhegy varázslójaként híresült el, míg Rettegett Balthus a Káosz Fellegvárának uraként. A harmadik tanoncról csak annyi volt tudható, hogy Zharradannak hívták, és nyoma veszett…

A pusztítás teremtményéből végre megismerhető Zharradan teljes története, ördögi származása, hogy hol bukkant fel, miután elvált társaitól, és mire jutott sötét tudásával. A Fighting Fantasy kötetek megszokott sajátossága, hogy az olvasó mindig kap egy rövid háttértörténetet, mielőtt a választás az övé lenne, és nekikezdhetne kalandjának.

Ezúttal a megszokottól eltérően egy igen hosszú és tartalmas előzmény vezeti fel a történetet, de mindenképpen érdemes végigolvasni, mert […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/06/30/a-pusztitas-teremtmenye-steve-jackson-fighting-fantasy-kaland-jatek-kockazat-konyv/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy vadidegen házában üldögélt, de amikor kijött, megvilágosodott

Nagyszerű hangulatban folytatódott a Fiatal Írók Szövetsége által szervezett FISZ-tábor a második napon is. A Szokolya …