2022. december 7., szerdaMa Ambrus napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
2022.12.07. Ambrus Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Nálunk pihennek meg a Skandináviából érkező madarak

Hirdetés

Nálunk pihennek meg a Skandináviából érkező madarak

A Tisza-tónál nem könnyű eldönteni, merre is kezdjük a túrát, a tó élővilága, gazdag természeti adottságai és színes programlehetőségei még ősszel sem könnyítik meg a dolgunkat. Az Index on Tour első részében ellátogattunk a Kiskörei Lábasház kilátójába, túráztunk csónakkal a vízen, bicikliztünk a tó körül, megöleltük a titkos gondolatunkat valóra váltó Mátyás-fát, elámultunk a mocsári ciprusokon, és megkóstoltuk a tiszafüredi Mariska étterem halászléjét.

A második részben megtudjuk, hogy napfelkeltében indítani a reggelt a Tisza-tavi madárrezervátumban hatalmas élmény, hogy a Poroszlói-medence igazi különlegességet rejt, hiszen a Fattyúszerkő-kilátót csak víz felől lehet megközelíteni, s hogy a tiszafüredi Tiszaplacc hazai termelői és kézműves portékákat kínál. Természetesen itt sem maradhat el a gasztronómiai élvezet, ezúttal sült hal kerül az asztalra.

Miskakancsó és karikás ostor

A Tisza-tó legfőbb vonzerejét az érintetlen természeti környezet, a változatos növény- és állatvilág adja, amelyet csónakba szállva is élvezhetünk. A Tisza-tavi madárrezervátum a tó legbékésebb része, a náddal, gyékénnyel benőtt táj lenyűgöző madárvilágot rejt. Ősszel már sok madár érkezik a skandináv részekről, a fagy beálltáig itt erősödnek meg a fiatalok is, és aztán indulnak tovább. Egy gémet is láthatunk a kisfilmben, ami nagyon ritka – úgy látszik, ő még itt maradt. Először álldogált a vízen, majd hatalmas szárnycsapásokkal távozott.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/11/19/index-on-tour-tisza-to-2.-resz-madarrezervatum/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Leslie Mandoki: A cancel culture szellemi színvonala alacsony

Leslie Mandoki: A cancel culture szellemi színvonala alacsony

A Hungarian Pictures nagy sikert aratott angol nyelven, most magyarul is megjelent. Mi volt a …