2022. augusztus 18., csütörtökMa Ilona napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 405,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 417,00 Ft
2022.08.18. Ilona Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 405,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 417,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Nálunk is mozikban az év legprovokatívabb filmje, melyben egy ex-pornós hazaköltözik falura

Hirdetés

Nálunk is mozikban az év legprovokatívabb filmje, melyben egy ex-pornós hazaköltözik falura

De jó lenne több életszagú film a nagyvászonra…! Nagyjából ezzel a felkiáltással jöttünk ki a moziból, miután megnéztük a Vörös rakéta (Red Rocket) című új drámai vígjátékot. A kultikus A24-stúdió alkotását az a Sean Baker rendezte, aki folyton nyakig merül az amerikai szegénységben, és szélsőséges sorsokat mutat be: tette ezt a 2015-ös Tangerine-ben, mely transznemű szexmunkásokat követett nyomon Hollywoodban, aztán két évvel később jött a Floridai álom, ahol magára hagyott kisgyerekek tengették szomorú hétköznapjaikat a helyi Walt Disney World árnyékában.

https   cdn.sanity.io images xq1bjtf4 production b9e4ff80882fb19

Fotó: A24

A hazánkban július 28-a óta vetített Vörös rakéta megint egy olyan társadalmi osztályra helyezi a fókuszt, akikre a többség nem néz olyan szívesen. A történet Texas Citybe kalauzol, ami egy rém unalmas környék, nem is csoda, hogy 17 évvel korábban Mikey (Simon Rex) fogta magát, és kereket oldott Los Angelesbe, hogy ott próbáljon szerencsét. A férfi igaz, hogy felnőttszínészként, de befutott és a pornóiparban nagy karriert járt be. Egészen addig, hogy a Halálos iramban sztárja, Paul Walker meg nem halt. Hogy mi köze volt ennek Mikey-hoz? Hősünk a filmsorozat 18+-os paródiájában játszotta Brian O’Conner karakterét. Walker halála után azonban kiesett a pixisből.

Szóval ott kezdünk, hogy Mikey hazatér, de a fogadtatás, amit kap, közel sem túl barátságos. Neje, a házsártos anyjával együtt élő Lexi (Bree Elrod) vonakodik attól, hogy szállást adjon a fickónak, akinek a lakhatáson túl az álláskereséssel is meggyűlik a baja.

Hirdetés

Valahogy kevés olyan vendéglátóipari egység akad, ahol hősünket, akinek több ezer pornóvideó fűződik a nevéhez, szívesen alkalmaznák. Mert mi van akkor, ha valamelyik vendég felismeri, hogy épp egy felnőttfilmes sztár szolgálja fel neki a vacsorát? Hát, elég ciki lenne, tényleg.

https   cdn.sanity.io images xq1bjtf4 production 85a0f983ea525bd

Fotó: A24

Simon Rextől, a főszereplőtől nem áll távol ez az egész alaphelyzet, a Mikey-t alakító 48 éves színészt azért kérte fel a direktor a Vörös rakétába, mert karakteréhez hasonlóan ő is pornózással indította be anno a karrierjét. Bár egy egészen kedvelhetetlen, önimádó fickót ismerünk meg a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2022/08/01/voros-raketa-a24-mozi-film-feketehumor-drama-sean-baker-ajanlo-lowlife-amerika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megtalálhatták a Rettegett Iván elveszett könyvtárába vezető titkos alagutat

Megtalálhatták a Rettegett Iván elveszett könyvtárába vezető titkos alagutat

Ősök tudása A legenda szerint a folyamatosan pusztuló alexandriai könyvtár döntő részét Kr. e. 145 …