2021. augusztus 2., hétfőMa Lehel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.02. Lehel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Nádasdy Ádám halott szerelméről, Ivánról mesélt

Hirdetés

Nádasdy Ádám halott szerelméről, Ivánról mesélt

A Partizán YouTube-csatorna interjút készített Nádasdy Ádámmal. Az alkalom a platform Pride köré szerveződő tematikus hete. A beszélgetést még a melegellenessé tett pedofilellenes törvénymódosítás javaslata és annak megszavazása előtt vették fel, így az interjú végén Nádasdy Ádám egy utólag felvett videóüzenettel reagált a fejleményekre.

A törvénymódosítást, amely egybemosta a pedofilokkal a melegeket, felháborítónak tartja:

Önmagában a pedofíliát mindenképpen büntetni kell, egy szörnyű bűncselekmény, de nem szabad összemosni a melegséggel, homoszexualitással.

Azt is kiemeli, hogy szégyelli magát Európa előtt, mert ilyen törvényeket ezen a földrészen régóta nem hoznak, negatív példaként Oroszországot emelte ki. Ezt kártékonynak találja, és úgy véli, hogy az Orbán-kormány Magyarország erkölcsi értékeit a kommunista idők szintjére szeretné süllyeszteni. A pedofíliát elítéli, bűnös tevékenységnek tartja, és bár vannak meleg pedofilok, mint ahogy heteroszexuális pedofilok is, a homoszexuális közösségen belül legalább annyira kisebbségnek számítanak, mint a heteroszexuális embereknél.

Hirdetés

Nádasdy Ádám nem véletlenül beszél ilyen nyíltan ezekről a kérdésekről. Műveiben a homoszexualitás rendszeresen visszaköszön, itthon a kortárs irodalmi élet egyik legkiemelkedőbb alakja, aki lírai szépséggel ábrázol romantikus és intim kapcsolatot. 2020-ban jelent meg A szakállas Neptun című kötete, amelyben attól a ténytől eltekintve, hogy 12 novellán keresztül különböző férfiak viszonyáról olvashatunk, ha keresünk, sem találunk mást a sorok között, mint szerelmet. A kormánypárt és a Jobbik által elfogadott törvénymódosítás értelmében viszont ezeket a műveket ma, úgy tűnik, tilos lesz 18 év alatti személynek eladni, tanítani vagy akár felolvasni belőlük.

A Partizán-interjúban Nádasdy mesél arról, hogy tudatosan használja magára a buzi kifejezést, mert ezzel a szónak a negatív érzete egy idő után kikopik. Innentől kezdve az, ha valakik sértésből szeretnék ezzel a kifejezéssel illetni, kevésbé tudják megsérteni, hiszen ha ő magáról is így beszél, onnantól nem lesz izgalmas, megszokottá válik. Mint nyelvész szépen levezeti, hogy a szavak éle egy idő után az emberek megítélésével együtt átalakul:

anno a huncut vagy a csirkefogó szavunk is […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/06/22/nadasdy-adam-meleg-partizan-interju/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Váradi Józseffel kóstoljuk a díjnyertes borait

Váradi Józseffel kóstoljuk a díjnyertes borait

A Juliet Victor Winery egy Platinum- és két Gold-elismeréssel tért haza a Decanter World Wine Award …