2020. november 30., hétfőMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Mutasd a maszkod, megmondom, ki vagy!

Hirdetés

Mutasd a maszkod, megmondom, ki vagy!

Maszkviselés női szemmel

Legtöbben gyűlöljük a maszkviselést, magam is, hacsak lehet, a megúszó üzemmódot választom, de szép számmal akadnak viselők és tervezők, akiknek ez a tobzódás időszaka. Lehet erre legyinteni, mármint a maszkdivatra és az azzal kapcsolatos, nemi identitásra, de őszintén, hány férfit látunk a metrón pink színű vagy rózsamintás maszkban, vagy nőt a 4-es 6-oson Lökd ide a sört! feliratú verzióval? Le style, c’est l’homme, mondja Buffon, és ahogy eddig is a ruha tette az embert, mára, a maszkviselés fullasztó érájában már a kötelező apró textildarab is teszi. Rá is repültek a divattervezők a témára.

Tudta Ön például, hogy ki Barbara Leber? Nos, az egyik legkurrensebb hazai webáruház őszi szupersztárok kategóriájában gyakran találkozhatunk a nevével. Itt piroslik ugyanis az alkalmi ruhák mellett a magyar honvédség új, köznapi egyenruháját is jegyző dizájner Pipacs névre hallgató dizájner maszkja, melyet potom 3200 forintért rendelhetünk, kiszállítási idő négy nap. Mert hülyék lennénk ám sebészmaszkot hordani!

Ha már sminkelni nem lehet, vagy legalábbis nem érdemes, hisz a kutya se látja, és a le-fel rángatástól úgyis szétkenődik, legalább a maszkunk legyen eredeti! Mert járvány ide vagy oda, miért kéne elveszíteni egyéniségünket? Mutasd a maszkod, megmondom, ki vagy!

Hirdetés

Léber Barbara maszkjai nem akármilyenek: a szűrőre dizájnréteg kerül, alá pedig szatén bélés. Meg kell adni a módját, nem ám a tucat kínai! Hogy is nézne ki egy díszbemutatón, fogadáson vagy premier utáni partin, ha agyonhasznált, elszürkült maszkunkban jelennénk meg amúgy casual viseletünkhöz? A magyar tervezőnő Magic, Pink, Pava és Türkiz névre hallgató latexmentes, többször használatos maszkokat ajánl, némelyik a limited edition megjelöléssel büszkélkedhet. A dizájner a szerelmesek mellett (Love) már a karácsonyra is gondol, a Merry nevű maszk a karácsony motívumait és színvilágát idézi. De távolról sem ő az egyetlen, több divatcég is ráállt az egyedi maszkok gyártására. 

A luxusmárkákat előállító világvállalatok idejében észbe kaptak, kutya kötelességük is beszállni a védelembe, főleg hogy a pandémia Miatt iszonyatos bevételveszteséget szenvednek el.

A Gucci, az Yves Saint-Laurent és a Balenciaga hamar piacra dobta dizájnmaszkait, a Gucci face oldalon a jól ismert luxusmárka-mintákat, illetve logókat is felismerhetjük rajtuk, köztük például a barna-arany LV-t, a japán turisták által agyonvásárolt Louis Vuitton örök védjegyét. Az egyik külföldi honlapon halálfejes és halloweenes maszkokat is találunk, megvásárlásukkal a bevételeik jó részétől elesett művészeket támogathatjuk.

9

Galéria: Maszkok BudapestenFotó: Bánkúti Sándor / Index

A szájmaszk öltözetünk részévé vált, egyesek a pólójukkal egy színű, mintájú maszkot hordanak, mások kardíszként használják a textilipar mára első számúvá vált termékét a maszkmentes pillanatokban. A maszk […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/10/23/mutasd_a_maszkod_megmondom_ki_vagy/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Véget ért a 18. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál

Véget ért a 18. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál

A rövidfilmek közül az orosz Gyina Velikovszkaja Ties (Kötelékek) című alkotása a zsűri Best of Anilogue …