2021. október 23., szombatMa Gyöngyi napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2021.10.23. Gyöngyi Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Murakami Harukinak szentelt könyvtár nyílik Japánban

Hirdetés

Murakami Harukinak szentelt könyvtár nyílik Japánban

Murakami Haruki japán írónak szentelt könyvtár nyílik jövő héten a tokiói Vaszeda Tudományegyetemen − írta meg a TimeOut nemzetközi programmagazin. Az író alma materében kialakított könyvtár irodalmi kutatások, kulturális csereprogramok helyszíne és Murakami tisztelőinek találkahelye lesz.

A Murakami Haruki Könyvtár október elsején nyílik meg az egyetemen, hivatalos neve az Irodalom Nemzetközi Vaszeda Háza lesz. A könyvtárban megtalálható Murakami mintegy háromezer könyve, kézirata és más anyagok, köztük műveinek tucatnyi idegen nyelvű fordítása, valamint az író hatalmas lemezgyűjteménye, merthogy Haruki nagy zene-, illetve jazzrajongó is. A könyvtárban van Murakami dolgozószobájának másolata, benne egy íróasztallal, könyvespolcokkal, lemezjátszóval és egy diákok által működtetett kávézóval, amelyben az író kedvenc kávéját szolgálják fel.

Remélem, hogy ez egy olyan hely lesz, ahol a diákok szabadon gondolatokat cserélhetnek, egy szabad, páratlan és friss hely az egyetemi campuson

– mondta a 72 éves író.

Hirdetés

A látogatók egy rendkívül impozáns, alagútszerű bejáraton léphetnek be az ötszintes épületbe, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/09/24/murakami-haruki-japan-kortars-irodalom/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kovács Gábor producer: Mindenki foglaljon sok helyet az Elkxrtukra

Kovács Gábor producer: Mindenki foglaljon sok helyet az Elkxrtukra

Kovács Gábor, az Üvegtigris producere nem kedveli az általa egyértelműen kormánypártinak tartott Kálomista Gábort. Az …