2021. július 27., keddMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Monroe, Kahlo és Chanel is megelevenedik Balatonfüreden

Hirdetés

Monroe, Kahlo és Chanel is megelevenedik Balatonfüreden

Balatonfüred olyan város, ahová nemcsak strandolni, hanem szórakozni is jár az ember. Időnként kulturáltan. A füredi városközponttól pár perces sétára található Villa Gyetvai egyszerre hűsítő borospince, díszes kúria és izgalmas múzeum. A villa 1943-ban egy budapesti vendéglős által építtetett ingatlan, ahol kezdetben borászattal foglalkoztak, majd az épület vállalati üdülővé alakult át. A birtok ezután tíz évig parlagon hevert, a kert elgazosodott, az épület omladozott, majd egy építész vásárolta meg, és élesztette újjá. 

A Villa Gyetvai tulajdonosai kulturális központtá varázsolnák az épületet, így kaphatott helyet Gyulai Attila festőművész „Női princípiumok” című kiállítása is a villában. Az ünnepélyes megnyitóra július 13-án került sor, a tárlat augusztus 10-ig várja az érdeklődőket.

Gyulai Attila tizenhat éve foglalkozik a képzőművészet különböző irányzataival, 2005-ben döntött ugyanis úgy, hogy a klasszikus képzőművészeti oktatást megkerülve teszi le a voksát a festészetnél.

Hirdetés

Gyerekszobákat, görög és olasz éttermeket dekorált – tulajdonképpen megélhetésért festett. A tehetséges férfi hamar ráébredt, hogy a falfestésnél többre hivatott: a megélhetési okok mellett egyre erősebbé vált benne az önmegvalósítás iránti vágy.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/07/20/monroe-kahlo-es-chanel-is-megelevenedik-balatonfureden/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt John Hutchinson, David Bowie egykori gitárosa

Meghalt John Hutchinson, David Bowie egykori gitárosa

Hosszú betegség után a hétvégén meghalt David Bowie egykori zenésztársa, John Hutchinson, jazzgitáros – írják …