2021. szeptember 26., vasárnapMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Mogyoródon épül az Astra Filmland, Európa egyik legnagyobb filmgyártó kapacitása

Hirdetés

Mogyoródon épül az Astra Filmland, Európa egyik legnagyobb filmgyártó kapacitása

Az Astra Filmland ötlegazdája Rajna Gábor, producer, akit a közönség például az Oscar-díjas Saul fia című filmből, az Aranyéletből ismerhet. A filmipar csúcstechnológiáit felvonultató, 50 hektáros filmgyártó központ épüléséről szóló tájékoztatóból kiderül, hogy a producer a hazai filmipari környezet stabilitásával indokolja, hogy a stúdió, melynek ötlete már több mint tíz éve felmerült, tovább bővüljön:

most lehetőség van arra, hogy kiszakadjunk az európai szervizországok kategóriájából. A nemzetközi produkciókhoz nyújtott magyar szolgáltatások eddig is megtérültek a nemzetgazdaságnak, miközben a magyar országmarketing szempontjából is rendkívül pozitív volt a sok itthon forgatott nemzetközi produkció, illetve a filmes világ pozitív visszacsatolásai. Most azonban eljött az idő, hogy az ágazat szintet lépjen.

A beruházás azt is jelenti, hogy ezzel Európa egyik olyan legnagyobb filmgyártó kapacitása jöhet létre, amely London kihívója lehet. Az Astra Filmland olyan csúcstechnológiájú filmpark, ahol a nemzetközi stábok koncentráltan, egy helyszínen férhetnek hozzá a filmgyártáshoz szükséges legfontosabb kiegészítő szolgáltatásokhoz: például építészműhelyek, eszközkölcsönzők, jelmezraktár, mélyvíz-medencés és utómunka-stúdió.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/07/27/mogyorodon-epul-az-astra-filmland-europa-egyik-legnagyobb-filmgyarto-kapacitasa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ha egy technikailag profin összerakott, unalmas filmet keres, ez az

Ha egy technikailag profin összerakott, unalmas filmet keres, ez az

Na, ezért nem feltétlenül érdemes csőbe bújni, legfeljebb csak úgy, ha azon gyorsan, de nagyon …