2020. szeptember 22., keddMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Mit nézzünk, ha még mindig nem mozdulhatunk ki a lakásból?

Mit nézzünk, ha még mindig nem mozdulhatunk ki a lakásból?

Ez itt ismét a Karantévé, az Index rendszeresen jelentkező cikksorozata a magyar streamingszolgáltatóknál megjelent új tartalmakról, hogy legyen mit nézni az otthoni bezártságban. Az előző heti ajánlónkat ezen a linken lehet elérni. 

Amit mindenképpen érdemes tudni, hogy a magyar digitális megjelenéseket még mindig sokszor rejtély övezi. A járványveszély súlyosbodásával és az amerikai mozik bezárásával több cég is bejelentette az Egyesült Államokban, hogy az általuk készített filmeket sokkal hamarabb meg lehet majd nézni online, egy 20 dolláros, két napra érvényes bérleti díj fejében. Ilyen film volt az Emma című Jane Austen-adaptáció, A vadászat című politikai szatíra, A láthatatlan ember című klasszikus horrorfeldogozás, az Előre! című Pixar-rajzfilm és a Bloodshot című Vin Diesel-akciófilm is.

Az előbbi három már múlt hét pénteken feltűnt az amerikai iTunes kínálatában, a magyarban viszont hiába kereshettük őket, a Universal központjában úgy döntöttek, hogy ezeket a filmeket még nem teszik elérhetővé nálunk, pedig a magyar mozik ugyanannyira zárva vannak, mint az amerikaiak. A Disney az Egyesült Államokban szintén korábbra hozta a legutóbbi Csillagok háborúja-epizód, a Skywalker kora digitális megjelenését, de a magyar online boltokban még mindig csak előrendelni lehet.

A lista nem teljeskörű, inkább egy ajánló azoknak, akik keresik az újdonságokat, és szeretnének többet is tudni róluk. És van egy kis átfedés a múlt heti megjelenésekkel is, mert volt olyan, amit kihagytunk az előző cikkből, de ebbe már beleraktuk.

NETFLIX

Filmek

Ultrák – Olaszok, focimeccsekre járnak, ráadásul egymás közvetlen közelében – ezek mind olyan dolgok, amik ebben a hideg márciusban egészen felfoghatatlannak tűnnek. Pedig erről szól az Ultrák, vagyis az egyik már nem igaz ebből, mert a főszereplőt, az ötvenéves Sandrót kitiltották a stadionokból, úgyhogy az Apacsok nevű ultrák egykori vezetője próbál valahogy visszailleszkedni a nápolyi mindennapokba. Ez annyira nem megy jól, mert körülötte még mindig megy a hirig, a fiatalok még mindig adják az utánpótlást, az erőszaknak meg nincsen vége. Az Ultrákat Francesco Lettieri írta és rendezte, ez az első nagyjátékfilmje, Sandrót az az Aniello Arena játssza, aki több Matteo Garrone-filmben (Dogman, Reality) is feltűnt. (március 20.)

Fantomszál – Roppant furcsa egy film a Fantomszál, mert a felszínen egy elviselhetetlen brit ruhatervezőről, a lehetetlen nevű Reynolds Woodcockról szól (Daniel Day-Lewis, elvileg életének utolsó alakításában), aki megtalálja az egyetlen embert, aki el tudja viselni, egy szószátyár európai pincérnőt, Almát (Vicky Krieps), akit viszont a férfi nővére (Lesley Manville) nem hajlandó befogadni. Paul Thomas Anderson filmje egy ideig úgy tesz, mintha őszintén érdekelné a ruhatervezés, a szabászat, Woodcock háklijai, híres vásárlói, és minden, ami egy ilyen világgal jár. Aztán nagyjából a film felénél történik valami: Woodcock beteg lesz, és Almának kell ápolnia, ami miatt egy teljesen más, sokkal kielégítőbb dinamika kezdődik közöttük, mint a mindennapok alá-fölérendelt viszonya. Innentől lesz sokkal érdekesebb, kifejezetten perverz film a Fantomszálból, és biztos minden olyan néző meg fog hökkenni tőle, aki az első fele alapján egy szabászat belső világára számított. Egy apró, szótlan szerepben feltűnik a filmben Nemes Zoé, aki itt mesélt a forgatásról az Indexnek. (március 22.)

Sorozatok

The Letter For The King – Egy ideje már Magyarországon is lehet látni, hogy mik a Netflix legnépszerűbb tartalmai az országban, legalábbis a szolgáltató saját felületén már ezt listázza, és a jó isten tudja milyen mérés alapján, de legnagyobb meghökkenésünkre ezen a héten a The Letter For The King című tinisorozat vezet, ami elég sokat elmondhat arról, hogy mit művelnek mostanában a fiatalok otthon. A középkori kalajmakába keveredő tinikról szóló sorozatot az Állj, vagy lő a mamám!, az Ikrek és a Johnny English című remekbe szabott filmeket is író William Davies alkotta, a szereplők között pedig csupa ismeretlen, valószínűleg ezzel a sorozattal befutó színészt lehet látni. (március 20.)

Tiger King – Már megint képes volt a Netflix-algoritmus kitermelni a tökéletes, habzsolva nézésre alkalmas tartalmat. A Tiger King egy tigristartó, elképesztő stílusú, meleg, Joe Exotic névre hallgató úrról szól, aki ezernél is több vadállatot tartott otthon, és aki bérgyilkost akart felfogadni, hogy megölje az egyik riválisát. Természetesen igaz történet, és természetesen dokusorozat, amit mindenki azonnal meg akar majd nézni, miután látta az előzetesét, amit nagyon figyelmesen ide a bekezdés fölé beszúrtunk. (március 20.)

Ozark – A Breaking Bad óriási sikere után mindenki kereste a következő “kisember nagy slamasztikában”-sorozatot, és úgy tűnik, hogy a Netflix saját gyártású Ozarkja lett a nyertes a tartalomra éhezők viadalában. A sorozatban Jason Bateman (Az ítélet: család) játssza a befektetési tanácsadót, aki a maffia piszkos pénzét mossa, aztán az a remek ötlete támad, hogy […]


A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/media/2020/03/25/karanteve_online_streaming_filmek_sorozatok_netflix_hbo_go_amazon_video_itunes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Raktárkoncertekkel vigasztalódnak a magyar zenekarok és rajongóik

Raktárkoncertekkel vigasztalódnak a magyar zenekarok és rajongóik

Csaknem kétszáz koncertvideó készült el augusztus óta a Raktárkoncert-sorozatban. A zeneipart ugyanúgy érintette a koronavírus-járvány, …