2021. január 27., szerdaMa Angelika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2021.01.27. Angelika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Mit nézzen karácsonykor, ha unja a Reszkessetek betörőket?

Hirdetés

Mit nézzen karácsonykor, ha unja a Reszkessetek betörőket?

Öt kevésbé ismert ünnepi film, amelyek legalább annyira tipikusan karácsonyiak, mint a Grincs vagy az Igazából szerelem.

Karácsonyi meglepi / Happiest Season

Karácsonyi meglepi / Happiest Season

Fotó: Jojo Whilden

Hirdetés

Északi karácsony (Hjem Til Jul)

Íme, egy film, amitől az embernek garantáltan elakad a szava, már csak azért is, mert a szinte művészfilm akaratlanul is gondolkodásra készteti az embert.

Na persze nem mindig a jó értelemben, hiszen egyes jeleneteknél a zavarodottság és az értetlenkedés váltja fel a mély lélektani és szociológiai elemeket.

A film családok és barátok karácsony estéjét mutatja be egy norvég kisvárosban. A szereplők mindegyike valamilyen problémával találja szemben magát, az ünnepi atmoszféra pedig tovább bonyolítja a történéseket. A karakterek között látható egy a feleségét este magára hagyó orvos, aki a Kisjézusra emlékeztető körülmények között segíti világra egy menekült család gyermekét, egy féltékeny édesapa, aki az egykori felesége új szerelmét bosszulja meg, hogy a gyermekeivel lehessen, illetve egy kisfiú, aki a muszlim (a karácsonyt nem ünneplő) barátnőjével üti el az időt, sőt még hazudni is képes a szokásairól, csak hogy elnyerje a kislány tetszését.

Aki szereti a nyugalmas, de meghökkentő filmeket – szövegből nem sok jutott –, annak biztosan tetszeni fog. (Videa) 

Karácsonyi meglepi  (Happiest Season)

A Clea DuVall rendezte film – természetesen – egy női szerelmespár karácsonyát mutatja be. Abby (Kristen Stewart) anyja és apja már nem él, Harper (Mackenzie Davis) rokonai pedig nem tudják, hogy a lányuk egy nővel jár. Abby a szülei halála óta nem szereti az ünnepeket, ezért Harper egyedül indul a szüleihez karácsonyozni, ám végül a barátnőjét is magával viszi.

Igen ám, de a konzervatív család előtt titkolniuk kell a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/12/24/mit_nezzen_karacsonykor_ha_unja_a_reszkessetek_betoroket/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Válik feleségétől Elliot Page

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2021/01/26/valik-felesegetol-elliot-page/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …