2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Mindig van lejjebb, a Netflix új francia akciófilmje kész katasztrófa lett

Hirdetés

Mindig van lejjebb, a Netflix új francia akciófilmje kész katasztrófa lett

A Netflix 2021 januárjában mutatta be a Lupint, ez volt az első olyan francia sorozat a streamingszolgáltatón, ami valami brutálisan nagyot tarolt: az úri betörő kalandjaiba 70 millió háztartásban néztek bele a premiert követő egy hónapban. Igaz, hogy a főszereplőt, Omar Sy-t már az Életrevalók óta sokan kedvelték, a színész a Lupintól kezdve lett úgy igazán nagy, nemzetközi közönségkedvenc. Nem érdemes elfelejteni rajta kívül a rendező Louis Leterriert sem, aki az első három epizódot dirigálva rettenetesen jól megalapozott Assane Diop karakterének.

ADDP FIRST LOOK BARRIERE

Fotó: Emmanuel Guimier / Netflix

Nem csoda tehát, hogy a Netflix ismét össze akarta hozni egy projekt erejéig a színészt és a direktort, A leszámolás (The Takedown) című akciókomédia tökéletes apropó volt erre, ráadásul papíron nagyon úgy tűnt, hogy kötelező néznivaló lehet belőle. Nos, nem lett az. Kezdjük azzal, hogy a 2012-ben bemutatott, A külváros mélyén című film folytatásáról van szó, és bár A leszámolás sztorija önmagában is megállja a helyét, észrevehetőek a visszautalgatások, amik a legtöbb néző feje mellett így elsuhannak.

A leszámolás egy nagyon béna Bad Boys-másolat, ami már akkor ciki lett volna, ha a 90-es években csinálják meg.

Hirdetés

A két főszereplő, a rosszfiú Ousmane (Omar Sy) és Francois (Laurent Lafitte) között zéró kémia van, az ugratások nem működnek, a beszólások inkább bántóak, mint viccesek. A páros ráadásul hiába egészül ki egy csinos rendőrnővel, akit Izia Higelin játszik, még a némi szexuális feszültség és férfiúi vetélkedés sem tudja felrázni a látottakat.

Pedig Louis Leterrier próbálkozik aztán mindennel: van itt félbevágott hulla, gurulnak a fejek, vetkőznek a szép francia hölgyek, de valahogy érdektelen marad az egész. A két órás játékidő túlnyújtott, és valahogy ebben a tragikomédiában még Omar Sy karizmája is elveszik. Szinte hihetetlen, hogy ugyanazt az embert látjuk, mint aki a Lupinban és az Életrevalókban ritkán látható, természetes alakítást hozva brillírozott… aztán mégis.

<img id="kep_szerkfoto_image_43209302" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2022/05/12/a-leszamolas-omar-sy-netflix-akcio-film-vigjatek-streaming-kritika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Megérkeztünk című kiállítással nyitotta meg kapuit a Néprajzi Múzeum új épülete

A Megérkeztünk című kiállítással nyitotta meg kapuit a Néprajzi Múzeum új épülete

A Néprajzi Múzeum új épülete a Liget Budapest Projekt része. Tervezője Ferencz Marcel (NAPUR Architect), …