2023. december 2., szombatMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2023.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Mindent elvettek tőle, tíz év után mégis ő vezeti a toplistákat

Hirdetés

Mindent elvettek tőle, tíz év után mégis ő vezeti a toplistákat

Albumkritikát életúttörténettel kezdeni elég nagy ostobaságnak tűnik. Mégis, van az a lemez, amit lehetetlen megérteni anélkül, hogy ismernénk a nyomort, amelyet az alkotónak fel kellett falnia, hogy az ilyen formában hasznosulhasson benne. Szóval van ez a csávó, Ren Erin Gill, vagy alkotói nevén szimplán Ren. Valószínűleg a többség nem hallott róla annak ellenére, hogy 2009 óta aktív, mostani lemeze pedig

a brit slágerlisták első helyén áll.

Hirdetés

Ennek egyszerű oka, hogy egyszer már felfedezték, csak eltűnt. Még be sem töltötte a húszat, már a három legnagyobb zenei kiadó egyike, a Sony Music kínált neki szerződést. Majd Ren beteg lett, nem is akárhogy. 24-ből 23 órát ágyban fekve töltött, az orvosok pedig sokáig nem tudták, mi baja van. Évek teltek el, mire a félrediagnosztizált fiúnál rájöttek, hogy valójában Lyme-kóros.

Hiába indult el annak idején a lemezírás, a fellépések, az interjúk, miután felgyógyult, ott állt egyedül. Mindent megkapott, amire a legtöbb zenész vágyik, majd önhibáján kívül mindezt elvették tőle. Ekkor kezdődött Ren igazi története, új albumán is erről mesél. Ez a Sick Boi.

Vajon miért nem törik meg egy ember? Ren, amikor kiesett 2010-ben a zenei körforgásból, nem állt le teljesen. Otthon, egymagában folytatta az életét, dalokat írt, gyakorolt, fejlesztette magát, mindenbe belekapaszkodott, amire rá lehet sütni, hogy „haladás”.

Tette ezt annak ellenére, hogy a világ többszörösen belerúgott.

A szerződését kukába hajították, zenésztársai más projektek után néztek. Orvosai sem javítottak sokat a helyzetén – kezdetben krónikus izomfáradtságként diagnosztizálták félre a betegségét, amelyhez szerintük bipoláris személyiségzavar és depresszió párosult. Mire a pontos diagnózis megszületett a Lyme-kórról, addigra Ren elvesztett szinte mindent, amiért addig dolgozott. Ráadásul a zenész a mai napig autoimmun betegséggel küzd. 

Életben tartották a célok

Ez mégsem volt elég ahhoz, hogy feladja. Megtapasztalta, hogy mekkora sikert érhet el a kemény munkával, így betegsége dacára addig dolgozott, hogy amikor talpra állt, képes volt egymaga elkészíteni debütáló lemezét, amelyet 2016-ban adott ki Freckled Angels címen.

Amikor a legrosszabbul voltam, és képtelen voltam csinálni bármit is, a tény, hogy korábban megtapasztaltam egyfajta zenei sikert, segített rajtam. Úgy éreztem, ha feladom, eldobok magamtól minden lehetőséget, amely rám várna, amikor a dolgok jobbra fordulnak majd

– nyilatkozta a zenész a Rolling Stone magazinnak adott interjújában.

Noha elsődlegesen rapperként […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2023/10/29/sick-boi-ren-album-stenk-mentalis-betegseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rárontott a művészre a KDNP aktivistája, cserébe megörökítette a festő

Mielőtt belevágnánk az új drMáriás-album ismertetésébe, feltétlenül meg kell emlékeznünk egy közelmúltbeli szürreális, már-már dadaista …