2022. december 2., péntekMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2022.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Mindenki a szexen pörög a Netflix új sorozatában

Hirdetés

Mindenki a szexen pörög a Netflix új sorozatában

Az 1994-ben indult és hét évadot megért Szívtipró gimit azért szerették még idehaza is a fiatalok, mert az akkoriban uralkodó prűd korszellemet jócskán maga alá gyűrte: nyíltan esett szó benne olyan univerzális problémákról, mint a rasszizmus, szexizmus, homofóbia és mindenfajta kirekesztés. A szereplőgárda kissé klisés, de sokszínű és mélyen gyökerező problémákkal rendelkező fiatalokból állt, így könnyű volt velük azonosulni, hiába játszódott a történet a messzi Ausztráliában.

HeartbreakHighS1 Netflix 04014 00826

Fotó: Lisa Tomasetti / Netflix

A Netflix kemény fába vágta a fejszéjét, amikor úgy döntött, eljött az ideje a Hartley High-ba való visszatérésnek, vadonatúj arcokat ültetve az iskolapadba. Míg az eredeti Szívtipró giminek nem igazán akadt nagy vetélytársa a műfajban, a 2022-es rebootnak olyan címekkel kell versenyeznie, mint az Eufória, az Elit vagy éppen a Szexoktatás. Mi döbbentünk meg rajta legjobban, de a szeptember 14-én bemutatott új Szívtipró gimi simán megállja a helyét, az alapvetően laza szórakoztatásra kihegyezett hangvétele ellenére pár részenként jókora gyomrosokat küld be a nézőknek.

A sorozat főszereplője Amerie (Ayesha Madon), egy népszerű leányzó, aki elválaszthatatlan az Avril Lavigne-hasonmásnak is beillő Harpertől (Asher Yasbincek). Kettejüknek jókora titkuk van, a suli egyik elhagyatott folyosóján a falra festegetnek egy térképet arról, hogy a diákok közül ki-kivel és hogyan szexelt már. Igen, elég durván hangzik. Az is. Főleg, hogy már az első epizódban fény derül a dologra, Amerie-t secperc kiutálják a többiek, ha pedig a számkivetettség nem lenne elég, Harper is valamiért összeveszik vele.

Hirdetés

A Hartley High kemény hely, gyorsan bedarálja az embert, ha egymaga marad. Szerencséjére Amerie hasonszőrű számkivetett barátokra lel, a nem bináris Darren (James Majoos) és a leszbikus és amúgy autista Quinni (Chloe Hayden) személyében. Ha a 90-es években a Szívtipró gimi formabontó volt, akkor a 2022-es sorozatra ez hatványozottan igaz, itt aztán mindenféle kisebbség képviselteti magát, találunk aszexuális drogdílert, biszexuális rockersrácot és bennszülött új fiút is.

A nézőktől az új Szívtipró gimi jó adag nyitottságot követel meg, mert itt bizony […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2022/09/25/szivtipro-gimi-ausztral-teve-sorozat-netflix-klasszikus-reboot-tinedzser-szex-elso-evad-ajanlo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A világ egyik legnagyobb koponyagyűjteményének titkai

A világ egyik legnagyobb koponyagyűjteményének titkai

A párizsi Museum of Mankind, Az Emberiség Múzeuma különleges építészeti csoda a város prominens helyén, …