2021. szeptember 24., péntekMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Minden dalban ott van a magas oktánszámú slágerhányados

Hirdetés

Minden dalban ott van a magas oktánszámú slágerhányados

A rock and roll mindig is háborús övezet volt, a frontvonalak hol a művészi koncepciókat képviselő zenészek és a tőzsdeindexet figyelő kiadók között húzódtak, hol pedig a rajongók szekértáborai osztották fel a csatamezőket.

Egy biztos: minden zenekarnak szüksége van stratégiára ahhoz, hogy növelje a befolyásolási övezeteit és az eladásait. Az 1975-ös alapítású Iron Maiden Senjutsu címmel dupla lemezt szentel annak, hogy bemutassa a terveit és ismét megadásra szólítsa fel a Metál Provinciát.

A Senjutsu japánul stratégiát jelent, de a rajongók számára a legfontosabb, hogy a lemez kellő muníciót ad ahhoz, hogy elviseljék a hétköznapokat. Az Iron Maiden 17. sorlemeze kifogástalan erődemonstráció, a zenekar 1984-es Powerslave-je óta talán a legjobb albumuk, minden dalban ott van a magas oktánszámú slágerhányados.

Hirdetés

A dalok kellően himnikusak, bombasztikusak, kemények, melodikusak és annyira hatásvadászok, amennyire ez műfaji követelmény. Nem a Senjutsu az első japán ihletettségű coverük, negyven évvel ezelőtt, 1981-ben jelent meg a Nagojában rögzített Maiden Japan című koncert-EP-jük. Persze vannak még önreflexív motívumok az új lemezen, a The Time Machine című dal utal a szintén „időutazós” 1986-os Somewhere In Time-ra. Míg a többi nagy öreg, a Metallicától a Judas Priestig a régi sikerek receptjéből főztek újra, addig a Maiden kipróbált néhány új fogást is. Ott van például a The Writing on the Wall című, kislemezre is kimásolt, blues-os, southern rockos countryeposz, amely a végsőkig tágítja a Maiden zenés univerzumát, mégis: a dal az album egyik üzembiztos slágere.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2021/09/14/minden-dalban-ott-van-a-magas-oktanszamu-slagerhanyados/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ebben nincsen semmi flanc, csak három akkord, vidámság és lendület

Ebben nincsen semmi flanc, csak három akkord, vidámság és lendület

Elkészült legújabb klipjével az egri punk-rock banda, a The Wallkids. A Hiába futsz! című dal vizuális …