2022. május 19., csütörtökMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
2022.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Miért olyan finom az olasz csokoládék királya?

Hirdetés

Miért olyan finom az olasz csokoládék királya?

Évszázadok óta készítik a helyi csokoládékészítők az általában vékony ezüst-, arany- vagy színes alumíniumfóliába csomagolt, a fatuskóformájú édességet. Szülőhelye a régió fővárosa, Torino, amelyet azóta neveznek Olaszország csokoládé-fővárosának, amióta a csokoládémesterek az 1500-as években itt kezdték el készíteni édes kézműves finomságukat a Savoyai-ház, az olaszországi Savoya régióban alapított királyi dinasztia számára.

Torino szimbóluma

A gianduiotto elnevezés feltehetően a farsangi figuráról, Giandujáról, az 1800-as években népszerű, vidám, borkedvelő parasztemberről származik, aki megtestesítette a helyiek epikureus természetét.

Akkor vált híressé, amikor a nagyközönség először kóstolhatta meg az 1865-ös torinói karneváli ünnepségeken, ahol egy Giandujának öltözött színész osztogatta. Guido Castagna elismert kézműves csokoládékészítő szerint a gianduiotto sokkal több mint ikonikus csokoládé. Torino szimbóluma és a város identitásának fontos része.

Hirdetés

Szegény gianduiotto, a kakaó másodosztályú helyettesítőjeként született

– mondta Castagna a CNN-nek.

Szerény eredetű volt, de aztán a legmagasabb minőségű, elit, hiánypótló termékké vált, a csokoládé történetében elsőként fóliába csomagolták. 

Napóleon betiltotta a kakaóbabot

A gianduiotto eredetileg kényszerűségből született – a kontinentális Európa […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/05/06/olaszorszag-nutella-ose-torino/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az uniformis alatt neccharisnya és csipkés bugyi volt

Az uniformis alatt neccharisnya és csipkés bugyi volt

„Ez rettenetes!” – mondja a darab egy pontján Pentheusz, és igaza van. A színpadon vér, …