2023. május 30., keddMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Mentőövet dobtak az Újszínháznak, de félő, hogy a többi elsüllyed

Hirdetés

Mentőövet dobtak az Újszínháznak, de félő, hogy a többi elsüllyed

Mint azt korábban az Index megírta, február végére fizetésképtelenné válik az Újszínház, nem tudja kifizetni sem a számláit, sem a béreket. Az előadások törléséről az igazgató dönt – jelentette be korábban Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a 2023. február 16-i közgyűlés előtti háttérbeszélgetésén a Népszava tudósítása szerint. „Ez nem üzenet, hanem segélykiáltás, reméljük, a kormány is meghallja” – tette hozzá a politikus.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a fejleményekről első kézből beszélt az Indexnek.

Hirdetés

Emlékeztetett, hogy a főváros tulajdonában lévő színházak két kategóriában tartoznak. Eszerint 2020-tól a főváros egyedül, kormányzati támogatás nélkül finanszírozza a Katona József, a Radnóti, az Örkény és a Trafó Színházat.

Önkormányzati fenntartású, de egyedül a kormány által biztosított működésű színház a József Attila, a Madách, az Új Színház, a Vígszínház, a Budapest Bábszínház és a Kolibri. Ezen társulatok 2020, 2021 és 2022 januárjában egy összegben megkapták az éves támogatást, minden gond nélkül.

Közülük az Újszínház esetében volt a legrosszabb a likviditási helyzet, miután kevés tartalékkal rendelkeztek a korábbi évekről. Kiss Ambrus februárban azért állt a sajtó elé ebben a kérdésben, mert az látszott, hogy ha február végéig nem érkezik az Újszínház számlájára pénz, akkor a számlák és a bérek kifizetése is veszélybe kerül.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/03/25/ujszinhaz-fovaros-kormany-tamogatas-bezaras-likviditasi-gondok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Petőfi néha reggelire is gulyást evett, annyira szerette

Petőfi néha reggelire is gulyást evett, annyira szerette

Mint tudjuk, az evésről beszélgetni legalább olyan jó, mint enni, és ha ehhez az irodalomból …