2022. január 27., csütörtökMa Angelika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 346,00 Ft
2022.01.27. Angelika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 346,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Megvásárolta Tandori Dezső hagyatékát a PIM

Hirdetés

Megvásárolta Tandori Dezső hagyatékát a PIM

A számottevő mennyiségű dokumentumegyüttes az írói, költői és műfordítói életmű szinte egészét felöleli: a gyűjtemény gerincét műveinek autográf és gépiratos kéziratai, mintegy hatezer darabos levelezése, relikviái, személyes használati tárgyai, rajzai és képversei, közel háromszáz órát kitevő hanganyagai és az unikális bejegyzéseket és dedikációkat tartalmazó könyvtárának fontosabb darabjai képezik.

Az Index kérdésére a múzeum munkatársa elmondta, az intézmény vállalja, hogy a kortárs magyar irodalom egyik legmeghatározóbb egyéniségének hagyatékát a beérkezés és a leltározás után teljes egészében kutathatóvá teszi. Arra a kérdésünkre, hogy milyen nagyságrendről van szó a vételi ár tekintetében, a család kérésére nem adtak tájékoztatást.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/12/20/megvasarolta-tandori-dezso-hagyatekat-a-pim/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tetvekkel játszottak a zsidó gyerekek a haláltáborban

Tetvekkel játszottak a zsidó gyerekek a haláltáborban

Január 27-én, a holokauszt nemzetközi emléknapján kerül országszerte mozikba az Anne Frank – Párhuzamos történetek című dokumentumfilm. …