2021. október 19., keddMa Nándor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.10.19. Nándor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Megvannak a Primák, jöhetnek a Primissimák

Hirdetés

Megvannak a Primák, jöhetnek a Primissimák

Tavaly a vírus az élő eseményeinket is megfertőzte, és hónapokra eltüntette őket az elérhető programok kínálatából. Fesztiválok, konferenciák, előadások, sőt, még díjátadók is elmaradtak. Így esett áldozatául a Prima Primissima is a korlátozásoknak, viszont idén várhatóan decemberben visszatér, hogy újult lendülettel emelje ki a magyar kultúra, tudomány, művészet és sport nagyjait.

A díjak struktúrája nem változik, tíz kategóriában hirdetnek kiválóságokat: magyar irodalom, magyar színház és filmművészet, magyar képzőművészet, magyar tudomány, magyar oktatás és köznevelés, magyar építészet és építőművészet, magyar sajtó, magyar sport, magyar népművészet és közművelődés, magyar zeneművészet.

Minden kategóriában három díjazott kap helyet, így az elmúlt évekhez hasonlóan idén is harmincan részesülnek az elismerésben.

Hirdetés

Az alapítvány Kuratóriumának tagjai és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének kibővített elnöksége titkos szavazással közülük választja ki a Primissimákat, akik 15, míg a Primák 5 millió forint elismerésben részesülnek.

Az értékes életművek elismerése mellett az ifjú tehetségek felkutatása és bemutatása is fontos küldetés. A 2007-ben alapított Junior Prima Díj is számos harminc év alatti reménység felemelkedéséhez nyújtott már támogatást.

Emellett idén is átadják a Regionális és Megyei Prima díjakat, melyeket 19 megyében és Budapesten, megyénként hárman nyerhetnek el. A díj célja a helyi közösségek erősítése és az értelmiségi eredmények elismerése. A díjazottak jutalma 1-1 millió forint.

A Junior és Megyei Primák összesen 120 kitüntetést kapnak majd idén is, a díjjal járó összesen 150 millió forinttal együtt. A Közönségdíjas 15 millió forinttal lesz gazdagabb, a jelölt személye idén is SMS-szavazással dől el.

2021-es Prima díjasok

Magyar irodalom

  • Ferenczes István Kossuth-díjas író, költő
  • Dr. Kovács István Babérkoszorú-díjas költő, műfordító, Széchenyi-díjas […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/09/29/prima-dij-primissima-dijatado/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pilátus, a modern köntösbe bújtatott kortárs politikus

Pilátus, a modern köntösbe bújtatott kortárs politikus

A hatalom érdekes tulajdonsága, hogy megsokszorozza a közösség hatóképességét, ugyanakkor képes az embert olyan cselekedetek …