2022. január 27., csütörtökMa Angelika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 346,00 Ft
2022.01.27. Angelika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 346,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Megvannak a Golden Globe-jelölések

Hirdetés

Megvannak a Golden Globe-jelölések

A 79. Golden Globe-díj jelöléseit a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szervezete (HFPA) a Beverly Hills-i Beverly Hilton termében összegyűlt újságírók előtt hozta nyilvánosságra. A filmes és televíziós kategóriák jelöltjeinek listáját a HFPA elnöke, Helen Hoehne és Snoop Dogg rapper-színész olvasta fel. 

A legjobb musical vagy vígjáték filmkategóriájába a Cyrano, a Ne nézz fel!, a Licorice Pizza, a Tick, Tick . Boom! és a West Side Story jutott be. A drámai alkotások közül pedig a Belfast, a CODA, a Dűne, a Richard király és A kutya karmai között jutott jelöléshez.

A legjobb idegen nyelvű film díjára a finn Compartment No. 6, a japán Drive My Car, az olasz Isten keze, az iráni A hős és a spanyol Párhuzamos anyák kapott jelölést.

Az animációs filmek mezőnyében az Encanto, a Flee, a Luca, a My Sunny Maad, valamint a Raya és az utolsó sárkány lett jelölt.

Hirdetés

A filmrendezők kategóriájában Kenneth Branagh (Belfast), Jane Campion (A kutya karmai között), Maggie Gyllenhaal (The Lost Daughter), Steven Spielberg (West Side Story) és Denis Villeneuve, a Dűne rendezője kapott jelölést.

A legjobb filmzene jelöltjei közé került Alexandre Desplat (A francia kiadás), Germaine Franco, az animációs Encanto komponistája, Jonny […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/12/13/los-angeles-golden-globe-jelolesek-filmvilag-dijatado/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tetvekkel játszottak a zsidó gyerekek a haláltáborban

Tetvekkel játszottak a zsidó gyerekek a haláltáborban

Január 27-én, a holokauszt nemzetközi emléknapján kerül országszerte mozikba az Anne Frank – Párhuzamos történetek című dokumentumfilm. …