2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Megvan, kik nyerték a 100 szóban Budapest-pályázatot

Hirdetés

Megvan, kik nyerték a 100 szóban Budapest-pályázatot

Magyarországon nyolcadik alkalommal hirdették meg azt a pályázatot, amelynek lényege, hogy az ember se több, se kevesebb, száz szóban mondja el történetét, érzelmeit Budapestről vagy annak egy részéről, villantson fel egy hozzá fűződő személyes vagy többeket érintő emléket, tárjon a nagyérdemű elég egy olyan momentumot, amelyről azt mondjuk, ez igen, ez betalál, velem is pont így esett meg, vagy épp azt, hogy te jó ég!, hát kinek a pap, kinek a papné.

Egy forgalmas metrómegálló, egy aprócska tér romantikus légyottokat bonyolító kopottas padocskája, egy körúti pékség mindannyiunkat beszippantó illata vagy a nagybetűs Történelem, amely elsodorja a kor kisemberét a Blahán, a Dob utcában, a Lövölde téren, a fonódó villamoson, a hetes buszon izzadva-kapaszkodva, vagy ahol a hatos megáll. 

S noha büszkék vagyunk Budapestünkre is és megannyi százszavasunkra is, nem a székesfővárosi polgár fejéből pattant ki az ötlet. A szervezők, a Mindspace tagjai a chilei Plagio csapatától vették át a történetíró pályázat ötletét, és bábáskodnak felette azóta is, karöltve Budapest Főváros Önkormányzatával és a Budapest Branddel, utóbbiak támogatásával. Az elmúlt nyolc évben mintegy tízezer budapesti […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/11/22/100-szoban-budapest-nyertes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Niné előre megmondta

Niné előre megmondta

A Múlt-kép blog a Nemzeti Fotótár szakmai együttműködésével valósul meg. Dani erre csak annyit felelt, …