2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Megtaláltuk a világ legvidámabb filmjét az HBO Maxon

Hirdetés

Megtaláltuk a világ legvidámabb filmjét az HBO Maxon

Nem sűrűn fordul elő, hogy a Rotten Tomatoes oldalán ekkora egyetértés van egy filmmel kapcsolatban. Ha ránézünk az In the Heights – New York peremén adatlapjára, erősen meglepődhetünk, hiszen mind a kritikusok, mind a mezei nézők láthatóan imádják ezt a 2021-es alkotást, mely 359 cikk alapján 94%-on áll, és pont ugyanennyire értékelték a mozifanatikusok is, csak ott 2500-nál is több értékelés alapján jött ki a 94%.

Az In the Heights – New York peremén lehet, hogy nem a világ legösszetettebb filmje, de hogy az egyik legvidámabb, az biztos. A korábban a Crazy Rich Asianst jegyző Jon M. Chu által rendezett produkció a mozikban sajnos megbukott, de az HBO Max hazai indulása óta már nálunk is megtekinthető, és erősen ajánljuk is, hogy senki ne hagyja ki.

Részlet az In the Heights – New York peremén című filmből

Részlet az In the Heights – New York peremén című filmből

Hirdetés

Fotó: imdb

A történet egy Usnavi (Anthony Ramos) nevű fickóról szól, aki néhány gyereknek, Így jártam anyátokkal-stílusban adja elő egy tengerparti bódénál ülve, hogy milyen volt az élete, amikor még New York latin-amerikaiakkal tarkított negyedében, Washington Heightsban lakott.

Usnavi igazi egyéniség, nem csak a neve miatt – ami a U. S. Navyből ered, hanem mert egy apró, de hangulatos boltot üzemel a metropoliszban. Az In the Heights – New York peremén legtöbb karakterét itt látjuk először a 10 perces bevezetőben, ami alapján rögtön kiderül, hogy igazi jókedvbomba lesz az előttünk álló két és fél óra.

A produkció Lin-Manuel Miranda 2005-ös Broadway-darabját dolgozza fel, ennek megfelelően rengeteg benne az éneklés, a tánc. A legtöbbször a sztori a zenei betéteknek köszönhetően gördül előre, de ezért picit sem vagyunk mérgesek, mert fülbemászóak a dallamok, a koreográfia szemet gyönyörködtető és kreatív – így azok sem fogják a falhoz vágni a távirányítójukat, akik gutaütést kapnak a modern musicalektől.

Ha lefejtjük az In the Heights – New York peremén című filmről a színes-szagos vázat, az életigenlés, a forróvérű tempó, és a sok mosolygás mögött azért tragikus életutakra lelünk. Nem is kell messzire mennünk: a főszereplő, Usnavi azon tépelődik, hogy visszaköltözzön-e a Dominikai Köztársaságba, hogy az apja egykori kocsmáját felújítsa. Eközben viszont a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2022/05/05/in-the-heights-new-york-peremen-hbo-max-teve-musical-film-streaming-ajanlo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Megérkeztünk című kiállítással nyitotta meg kapuit a Néprajzi Múzeum új épülete

A Megérkeztünk című kiállítással nyitotta meg kapuit a Néprajzi Múzeum új épülete

A Néprajzi Múzeum új épülete a Liget Budapest Projekt része. Tervezője Ferencz Marcel (NAPUR Architect), …