2021. február 27., szombatMa Ákos, Bátor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.02.27. Ákos, Bátor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Megtalálták a világ legrégebbi ipari méretű sörfőzdéjét

Hirdetés

Megtalálták a világ legrégebbi ipari méretű sörfőzdéjét

Több mint ötezer éves ipari méretű sörfőzdét találtak Abüdosz ókori egyiptomi régészeti lelőhelyen – adták hírül az egyiptomi hatóságok. Ez lehet a legrégebbi ilyen létesítémény. 

A feltárt sörgyár egyszerre huszonkétezernégyszáz liter sört állíthatott elő a királysírokban végzett kegyeleti rítusokhoz, ugyanis előszeretettel használták ezt az italt rituális célokra a feltárást végző amerikai és egyiptomi régészek szerint. Az üzemre egy ősi temetkezési helyen leltek az archeológusok.

Brit régészek már a 20. század elején a nagyüzemi sörfőzde létezésére utaló nyomokat fedeztek fel Abüdoszban, az egyik legjelentősebb egyiptomi régészeti lelőhelyen, de ők nem tudták megállapítani, hol lehet. A történelmi sörgyárat végül egy amerikai-egyiptomi közös expedíció találta meg Matthew Adams, a New York-i Egyetem Szépművészeti Intézetének kutatója és Deborah Vischak, a Princeton Egyetem ősi egyiptomi művészettel és régészettel foglalkozó professzora vezetésével.

A frissen megtalált abüdoszi sörgyár Narmer király, a korai dinasztikus kori I. dinasztia (i.e. 3150-2613) első uralkodója, a Felső- és Alsó-Egyiptomot több mint ötezer éve egyesítő fáraó idejéből származhat,

Hirdetés

Mosztafa Vaziri, az egyiptomi régészeti főhatóság főtitkára szerint.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/02/14/egyiptom-sivatag-sor-sorfozde-ipari-eloallitas-regeszet-feltaras/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Highlights of Hungary – A nagykövetek értékelnek

Highlights of Hungary – A nagykövetek értékelnek

A  Highlights of Hungary  nagykövetei nyitott szemmel járták az országot, hogy öt-öt jelöltet javasoljanak. Közülük …