2023. március 20., hétfőMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Megszakadtunk a röhögéstől, olyan vicces a Netflix új vígjátéksorozata

Hirdetés

Megszakadtunk a röhögéstől, olyan vicces a Netflix új vígjátéksorozata

Sűrűn panaszkodunk amiatt, hogy bár a dráma műfaja dübörög jelenleg a tévéiparban, olyan szitkomokból, amelyeken úgy igazán jóízűeket lehet nevetni, nincs túlkínálat. Pedig annak idején, legalábbis a brutális nézettségi adataikból kiindulva, igenis volt rájuk kereslet. Nemcsak az egymással civakodó családtagokról szóló produkciókra, mint, mondjuk, az Egy rém rendes család és a Kaliforniába jöttem, hanem a szedett-vedett baráti társaságokra koncentráló alkotásokra is, ez utóbbiak közül kiemelnénk a talán idehaza nem annyira ismert, de zseniális Freaks & Geekst, a Communityt, és persze az olyan mainstream darabok mellett sem lehet elmenni szó nélkül, mint a Jóbarátok, az Így jártam anyátokkal és az Agymenők.

Az Azok a 70-es évek show, mely az amerikai FOX csatornán 1998-tól 2006-ig futott, és az összesen 8 évada alatt 200 epizódot ért meg, tulajdonképpen a családi és a haverkodós szitkomok legjobb aspektusait keverte össze, és egy hat főből álló tinicsapatot állított a középpontjába, akik egy wisconsini kisvárosban, Point Place-ben tengették hétköznapjaikat, a Star Wars-imádó és tipikus jófiú Eric Forman (Topher Grace) pincéjében lógva. A szereplőgárda mostanra világsztároknak számító színészeket indított el a pályájukon, például Ashton Kutchert, aki itt egy buta szépfiút játszott, Mila Kunist, aki a Jackie nevű szép naivát alakította, de a balhéi ellenére Danny Masterson is nagy névvé nőtte ki magát, és Laura Prepont is itt láttuk először brillírozni, még jóval az Orange is the New Black előtt.

90SHOW 104 Unit 01290RC

Fotó: PATRICK WYMORE / NETFLIX

A szitkom mostanra kábé legendának számít, még úgy is, hogy idehaza csak az igazán vájt fülűek ismerik. Komoly pozitívum tehát, hogy bár a széria feltámasztása azoknak fog legjobban tetszeni, akik látták a 70-es években játszódó elődöt, a Netflixen január 19-én bemutatott Azok a 90-es évek show önmagában is megállja a helyét.

Hirdetés

Az események kiindulópontja nagyon hasonló, mint az eredeti szériában, Leia Forman (Callie Haverda), akit apja, Eric nem meglepő módon Leia Organáról nevezett el, nyaralni érkezik a nagyszüleihez Wisconsinba. Az öregek nem változtak túl sokat ahhoz képest, amikor utoljára láttuk őket: Red (Kurtwood Smith) még mindig azért kel fel reggelente, hogy nagyokat zsörtölődjön mindenen, míg neje, Kitty (Debra Jo Rupp) a türelmes tündérkeresztanya, aki mosolyogva csitítgatja őrjöngő urát.

Bár Leia az apjához hasonlóan hatalmas kocka, és nem túl jók a szociális készségei, mégis jó helyre talál abban a bizonyos pincében.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2023/01/21/azok-a-90-es-evek-show-netflix-teve-szitkom-spinoff-streaming-humor-evad-ajanlo-kritika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Hazám, hazámat éneklő vietnámi operaénekes cukrászdát szeretne nyitni

A Hazám, hazámat éneklő vietnámi operaénekes cukrászdát szeretne nyitni

A Hazám, hazám mára szinte a védjegye lett, elénekelte többek közt a Parlamentben is. „Tíz …