2020. szeptember 18., péntekMa Diána napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.18. Diána Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Megnyílt az Ars Sacra Fesztivál

Megnyílt az Ars Sacra Fesztivál

Csaknem négyszáz ingyenes zenei, irodalmi, művészeti programmal várja vendégeit országszerte az Ars Sacra Fesztivál. A szakrális művészetek jövő vasárnapig tartó seregszemléjét Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom–budapesti érsek nyitotta meg a Magyar Nemzeti Múzeumban.

A bíboros a megnyitón arról beszélt: a szakrális művészetek alkotói a közönségükön túl Istennel is kommunikálnak. Hálaadás vagy éppen segélykiáltás formájában megosztják vele az ember legmélyebb, szavakkal sokszor ki sem fejezhető tapasztalatát az életről és a világról.

Erdő Péter azt mondta: régi tapasztalat, hogy a művészek Istennek is alkotnak. Nemcsak a munkájukat imával kezdő és befejező ikonfestők vagy a szakrális zenét szerzők teszik ezt, de még az írók is. Ezért szerepel sok régi könyv végén az A. M. D. G. betűsor, az Ad maiorem Dei gloriam, vagyis az Isten nagyobb dicsőségére kifejezés rövidítése. Ugyanezért vannak tökéletesen kidolgozva a gótikus katedrálisok szoboralakjainak nem látható, hátsó oldalai vagy a barcelonai Sagrada Família tetején a csak felülről látható részek.

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek

Erdő Péter […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/09/11/megnyilt_az_ars_sacra_fesztival/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A Kárpát-medence egyik legkedvesebb fesztiválja indul a csűrben

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/09/17/a_karpat-medence_egyik_legkedvesebb_fesztivalja_indul_a_csurben/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …