2021. április 21., szerdaMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Meglehet, Vörösmarty volt az egyik őse

Hirdetés

Meglehet, Vörösmarty volt az egyik őse

Regő művészlélekként tekint magára, ráadásul sokoldalú tehetség: nemcsak ír, zenél is, sőt korábban Kajdi Csaba „Cyla” ügynökségénél modellkedett. A fiúban mindig volt egy bizonyos fokú törekvés – fiatalon akarta letenni a névjegyét a művészvilágban, ami sikerült is neki: a huszadik születésnapját nemrég ünneplő Regő tizenkilenc esztendős volt, amikor megjelent a szóban forgó verseskötet.

Tervei között szerepel, hogy Magyarországon írással, míg külföldön zenéléssel szerezzen magának hírnevet. Az irodalom és a muzsika szeretete, valamint művelése Regőnél kéz a kézben halad, mégis az írás volt az, ami a fiatalnál, ha véletlenül is, de egy időre előtérbe került. 

Már háromévesen tudtam írni, aztán ahogy nőttem, úgy kísért végig az írás szeretete. Eleinte verseket, később történeteket írtam, sőt néha még rajzokkal is kiegészítettem őket. Tavaly értem el azt a pontot, amikor úgy éreztem, az írásaim megérettek arra, hogy a közönség is olvassa őket. Nagyon mélyen átérzem a körülöttem zajló történéseket, és ki is tudom fejezni az elvont gondolataimat

Hirdetés

– meséli Regő. 

Karanténprojekt a javából

A Félhomályos karcolatok fél év szerzői munkájának a gyümölcse – a fiú 2020 márciusától egészen szeptemberig jegyezte le azokat a lírai gondolatokat, amelyekből könyvecske született. Úgy érzi, az írás ösztönösen, amolyan belső erőként sugárzik belőle, ezért is sikerült ilyen rövid idő alatt elkészülnie a versekkel. 

Annak ellenére, hogy a kötet szövegei (valamint a lírai én) nem írnak le egy tudatos fejlődési ívet, vagyis eleinte nem azzal a szándékkal készültek, hogy végül egy könyvben egyesüljenek, a gondolatfoszlányok meglepően koherensre sikeredtek, már-már kiegészítik egymást. 

Korábban próbálkozott prózával is, jelenleg azonban úgy érzi, ez a stílus áll a személyiségéhez a legközelebb. Szürrealista képek, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/04/05/meglehet-vorosmarty-volt-az-egyik-ose/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Négymillió beoltott után nyithatnak a mozik és a színházak

Négymillió beoltott után nyithatnak a mozik és a színházak

Négymillió ember beoltása esetén a kormány engedélyezni fogja a mozik, színházak, fürdők és kulturális intézmények …