2022. október 5., szerdaMa Aurél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 422,00 Ft | USD: 424,00 Ft | CHF: 432,00 Ft
2022.10.05. Aurél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 422,00 Ft | USD: 424,00 Ft | CHF: 432,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Megkérték, hogy ne politizáljon, visszautasította a Junior Prima Díjat Vilmányi Benett

Hirdetés

Megkérték, hogy ne politizáljon, visszautasította a Junior Prima Díjat Vilmányi Benett

A díjjal azokat a harminc év alatti művészeket jutalmazzák, akik korosztályuk legjobbjai között is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. Idén öt színművész – Barta Ágnes (Nemzeti Színház), Benedek Dániel (kaposvári Csiky Gergely Színház), Hartai Petra (Budaörsi Latinovits Színház), Koltai-Nagy Balázs (Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház) és a jelenleg szabadúszó Vilmányi Benett – érdemelte ki az elismerést.

Ám Vilmányi Benett, aki a színpadra lépve megköszönte az elismerést, nem vette át a díjat személyes nézeteire hivatkozva – írta meg a Színház Online.

A fiatal színész nem azzal a céllal ment el a díjátadóra, hogy visszautasítsa az amúgy pénzjutalommal is járó elismerést, ám beszámolója szerint színpadra lépése előtt megkérték, hogy beszédében ne politizáljon. Vilmányi állítása szerint mindössze két mondattal készült a díj átvételére, ám egyik sem volt mentes a politikától, hiszen véleménye szerint

Hirdetés

művészetről nem lehet politikamentesen fogalmazni.

Ezek után lehiggadni sem volt ideje, így pontosan annak ellenkezőjét tette, amire állítólag kérték. Beszéde többek között arról szólt, hogy a politika és a kultúra összetartozik, majd bejelentette, hogy lemond a díjról, annak dacára hogy egyébként nagyon kevés pénzért dolgozik – derül ki a Telex beszámolójából, akiknek sikerült elérniük a színészt.

A zsűri sajnálja

A Junior Prima Díjat odaítélő hattagú zsűri tagjai: Balogh Gabriella, a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/09/22/vilmanyi-benett-junior-prima-dij-szinesz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vérrel és kínnal áztatott földön épül fel Ferencváros új, 510 lakásos lakóparkja

Vérrel és kínnal áztatott földön épül fel Ferencváros új, 510 lakásos lakóparkja

A vörösből zöld lesz Ferencváros ipari múltjából ma már alig van látható hírmondó. Az egykori …