2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Meghalt Wolfgang Petersen német filmrendező

Hirdetés

Meghalt Wolfgang Petersen német filmrendező

A világhírű rendező 1941-ben született Németországban. Az első igazán komoly sikerét az 1981-ben bemutatott, A tengeralattjáró című háborús és kifejezetten klausztrofób filmmel érte el, amelyért két Oscar-jelölést is begyűjtött a legjobb rendezés és írás kategóriákban – írja róla az IGN Hungary.

Ezután csapott le rá Hollywood, és a következő három évtized során megannyi, mára már klasszikusnak számító darabot rendezett, miközben a korszak legnagyobb sztárjaival dolgozott. Hollywoodban a Végtelen történet című filmmel folytatta a karrierjét, majd a Kedves ellenségem következett.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/08/16/halal-wolfgang-petersen-nemetorszag-filmrendezo-producer-forgatokonyviro-a-tengeralattjaro-vegtelen-tortenet-troja/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Találni valakit, akivel nézni lehet a Doktor House-t

Találni valakit, akivel nézni lehet a Doktor House-t

Áll a kislány a nappaliban, énekel, az anyja közben unottan cigarettázik. Alig bírja kivárni, hogy …