2022. január 28., péntekMa Károly, napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
2022.01.28. Károly, Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Meghalt Joan Didion

Hirdetés

Meghalt Joan Didion

87 éves korában manhattani otthonában Parkinson-kórban elhunyt Joan Didion amerikai írónő, írta meg a New York Times. Az írónő halálának hírét kiadója erősítette meg.

Didion ismertségét és elismertségét a tényirodalom körébe tartozó írásaival szerezte, amelyekben az újságírói vonásokat és a személyes esszét keverte; a férfiak által dominált amerikai New Journalism mozgalom kiemelkedő női alakja volt. 1968-ban a Slouching Towards Bethlehem című művében olyan művészeket mutatott be például, mint Janis Joplin vagy Joan Baez. Munkájának nagyban köszönhető, hogy az emberek megismerhették a hatvanas és hetvenes évek amerikai ellenkultúráját, illetve Hollywoodját.

Legnagyobb sikerét A mágikus gondolatok éve című könyvével érte el, 2007-ben elnyerte az amerikai Nemzeti Könyvdíjat. Utolsó könyve, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/12/23/meghalt-joan-didion/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ókovács Szilveszter: Miért teszünk úgy, mintha valami diktátor lennék?

Ókovács Szilveszter: Miért teszünk úgy, mintha valami diktátor lennék?

Végigcsinálta az Operaház nagy felújítását, az Eiffel Műhelyház átépítését, sütkérezhetne ennek a fényében, és most …