2024. február 24., szombatMa Alfréd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.24. Alfréd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Meghalt Claude Ruiz Picasso, Pablo Picasso legkisebb fia

Hirdetés

Meghalt Claude Ruiz Picasso, Pablo Picasso legkisebb fia

76 éves korában meghalt Svájcban Claude Ruiz Picasso, a híres spanyol művész, Pablo Picasso kisebbik fia. Claude ügyvédje, Jean-Jacques Neuer nem közölte a halál okát – számolt be a The Guardian.

Claude Ruiz Picasso 2000. október 3-án

Claude Ruiz Picasso 2000. október 3-án

Fotó: ullstein bild / Getty Images Hungary

Claude Ruiz Picasso majdnem egy évig dolgozott Richard Avedon híres fotós asszisztenseként, valamint fotóriporterként is tevékenykedett a Time Life-nál, a Vogue-nál és a Saturday Review amerikai magazinoknál.

Hirdetés

2011-ben elnyerte Franciaország legmagasabb kitüntetését, a Legion d’honneur-t művészi munkájáért és apja hagyatékának kezeléséért. 

Picassónak négy gyermeke volt, Claude és Paloma a francia festőnőtől, Françoise Gilot-tól születtek. Françoise Gilot két hónappal ezelőtt, júniusban halt meg 101 éves korában.

A visszaemlékezések szerint Picasso megszakította a kapcsolatot Claude-dal és Palomával, miután Gilot elhagyta őt. A szakítás mélyen érintette a festőt, ugyanis Gilot volt az egyetlen nő, aki elhagyta Picassót. Amikor a festőnő emlékiratot írt közös életükről, Picasso többször is megpróbálta megakadályozni a könyv kiadatását. […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/08/25/meghalt-claude-ruiz-picasso-pablo-picasso-festomuvesz-fia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rárontott a művészre a KDNP aktivistája, cserébe megörökítette a festő

Mielőtt belevágnánk az új drMáriás-album ismertetésébe, feltétlenül meg kell emlékeznünk egy közelmúltbeli szürreális, már-már dadaista …