2022. január 19., szerdaMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2022.01.19. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Meghalt Ambrus Kyri

Hirdetés

Meghalt Ambrus Kyri

Meghalt Ambrus Kyri táncdal-énekesnő, a hatvanas évek első hazai tinisztárja, a táncdalfesztiválok állandó üdvöskéje, aki a szocialista országokban is  jelentős nemzetközi karriert futott be. 

Ennél az új divatnál újabbat még nem találsz,

hogy milyen féktelen és érdekes e furcsa tánc.

Most majd a régiektől egy darabig eltekintsz,

Hirdetés

mert csak a twist, twist, twist, csakis a twist.  

– énekelte a barna hajú, barna szemű, rendkívül csinos énekes a Hungaroton Classic albumán egyik legmozgalmasabb dalában, a kontinensen végigsöprő új tánc divathullámát, lendületes csípőcsavarását  és fülledt erotikáját hirdetve. Ma már inkább csak az idősebbek emlékeznek az 1945. február 4-én Margit néven született énekesnőre, akit a Kádár-korszak monopóliumhelyzettel bíró könnyűzenei nagyhatalma, az ORI, az Országos Rendező Iroda munkatársa még érettségi előtt fedezett fel, s akit később a magyar Rita Pavone-ként emlegettek. (Az olasz énekesnő szintén táncdalfesztiválon tűnt fel.)

Ambrus Kyri a 70-es években végigturnézta a keleti blokkot, énekelt az NDK-ban, Jugoszláviában, Csehszlovákiában és a Szovjetunióban, megjelenésével, éneklési, előadóművészi stílusával korának tipikus nőfiguráját, majd áhított nőideálját testesítette meg. 

1972-ig minden Táncdalfesztiválon indult, 1967-ben Fenyvesi Gabival megosztott harmadik lett a Nappalok és éjszakák című dalával. Két évvel korábban az Intervíziós Dalversenyen a Hiszem, ha akarom című slágerét a zsűri különdíjjal jutalmazta.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/12/02/ambrus-kiri-tancdalenekes-tancdalfesztival/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Senkinek nem kellett a világ egyetlen olyan villája, amelyet egy Caravaggio-freskó díszít

Senkinek nem kellett a világ egyetlen olyan villája, amelyet egy Caravaggio-freskó díszít

Nem tudták eladni a világ egyetlen olyan villáját, amelyet egy Caravaggio-freskó díszít. A római Villa Aurorára …