2022. január 20., csütörtökMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
2022.01.20. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Meghalt a Mielőtt meghaltam rendezője, Jean-Marc Vallée

Hirdetés

Meghalt a Mielőtt meghaltam rendezője, Jean-Marc Vallée

Ötvennyolc évesen elhunyt Jean-Marc Vallée kanadai filmrendező és producer, Québec város melletti házában találták holtan a hét végén – adta hírül vasárnap ügynöksége, a Hive Communication Collective. A váratlan halál okát, körülményeit egyelőre nem közölték.

A Montréalban felnőtt Vallée egy brit történelmi film, az Emily Blunt főszereplésével forgatott Az ifjú Viktória királynő (2009) rendezőjeként hívta fel magára a figyelmet. A nemzetközi hírnevet olyan életrajzi jellegű filmdrámák hozták el neki, mint a Mielőtt meghaltam (2013) és a Vadon (2014).

Az 1980-as években játszódó AIDS-dráma, a Mielőtt meghaltam főszereplőjeként Matthew McConaughey, mellékszereplőjeként pedig Jared Leto megkapta az Oscar-díjat. A vadon című drámában Reese Witherspoon alakította a tönkrement életű fiatal nőt, aki a kudarcokból kiutat keresve 1500 kilométeres gyalogtúrára indul az Egyesült Államokban.

Witherspoonnal a főszerepben Vallée sikert aratott a <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/12/27/jean-marc-vallee-meghalt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Még élt, amikor meztelenül vitték egy bőgőtokban

Még élt, amikor meztelenül vitték egy bőgőtokban

Végy három komédiás kedvű színészt, indítsd útnak őket – biztos lehetsz benne, hogy történeteket fognak …