2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Meghalt a Disney egykori vezetője

Hirdetés

Meghalt a Disney egykori vezetője

Egy képviselője osztotta meg a hírt, hogy Hollis békésen hunyt el otthonában szombaton, február 11-én. A halál pontos okát még nem állapították meg, de a családja megerősítette, hogy szívproblémák miatt került kórházba korábban – közölte a Deadline.

Hollis 17 évet töltött a Walt Disney stúdióban, és segített a cégnek megdönteni az iparág kasszarekordjait, végül a cég forgalmazási vezetőjévé emelkedett. A vállalattól 2018 májusában távozott, hogy Texasba költözzön, és a Chic Media vezérigazgatója legyen, amelyet akkori felesége, Rachel Hollis író, motivációs előadó és vállalkozó alapított.

Hollis 2011 januárjában lett a Disney moziforgalmazási részlegének vezetője, amikor átvette a nyugdíjba vonuló Chuck Viane helyét. Hollis többek között a következőket hagyta hátra: 2016-ban az ő részlege vezette a stúdiót, amely minden idők rekordját, 7 milliárd dolláros bevételt ért el a világ jegypénztárában. Összességében 12 Disney-kiadást felügyelt, amelyek globálisan 1 milliárd dollár fölött teljesítettek, és egyet, amely meghaladta a 2 milliárd dollárt (Star Wars: Az ébredő Erő) az elmúlt hét év alatt.

Mielőtt a forgalmazást irányította volna, Hollis 30 nappal előrébb hozta a VOD/DVD ablakot a Disney 2010-es Alice Csodaországban című sikerfilmjével. Ő vezette a Disney Cinema Partnerships kezdeményezést is, amely a kiállítókkal együttműködve, egyedi márkájú tartalmi programokkal és ajánlatokkal javította a mozilátogatási élményt.

Hirdetés

A New York […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/02/15/disney-halaleset-vezeto-betegseg-mozi/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új kiállítás nyílt a Ferenczy Múzeumban

Szombaton nyílt meg a Ferenczy Múzeumban a Magyar Géniusz Program 65 millió forintos támogatásával megvalósuló kiállítás, A gyűjtemény …