2020. december 5., szombatMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2020.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Meghalnak a csapatukért. De akár ölnek is.

Hirdetés

Meghalnak a csapatukért. De akár ölnek is.

A könyv írója, Tobias Jones az ultrák szemüvegén keresztül mutatja be a lelátói szubkultúra kívülről láthatatlannak tűnő szabályrendszerét, történelmét, titkait, azaz az olasz futball sötét oldalát.

A szerző angol író és újságíró, de nem csak a háta mögött lévő több évtizedes tapasztalat az egyetlen, ami miatt a könyv ilyen élesen belelát az ultrák világába. Ehhez Jonesnak is eggyé kellett válnia egy csoporttal, be kellett olvadnia, hogy átérezze, megértse, és pontosan meg tudja mutatni ezeknek az embereknek az igazi arcát.

Soha nem fogsz megérteni minket, ha nem vagy velünk.

Hirdetés

Így hát az egész képre koncentrálva Jones választott egy várost, egy csapatot és hangsúlyt, és az ő történetükön keresztül próbálta megérteni az előítéletektől terhes világot. Választása Cosenzára esett, többek között azért is, mert az olasz csizma rüsztjén található város ultrái többszörösen cáfoltak már rá az előítéletekre, és a rossz hírnév mellett ismert volt róluk, hogy mennyi mindent tettek az ottani közösségért:

  • Élelmiszerbankot nyitottak szegényeknek
  • Felépítették Olaszország első fogyatékkal élők számára készült játszóterét
  • Kisajátítottak több, a maffiától elfoglalt épületet
ULTRA címoldal

Azt sem tudom, kivel játszunk szombaton. Mondjuk nem is nagyon érdekel. A lényeg az, hogy képviseljük a színeinket, hallassuk a hangunkat és kivívjuk mindenki tiszteletét.

Nagyon érdekes volt olvasás közben azt tapasztalni, hogy az olasz ultráknak a foci ugyan a malter, de a téglákat a valahová tartozás érzése jelenti. A könyv úgy vezet minket végig a történeteken, hogy leírja a dátumokat és az azokhoz kötődő meccseket, de itt ki is merül a foci mint téma.

A szurkolói lét, a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/11/16/meghalnak_a_csapatukert._de_akar_olnek_is./

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Maxim Vengerov világhírű hegedűművész döntött a Virtuózok továbbjutóiról

Maxim Vengerov világhírű hegedűművész döntött a Virtuózok továbbjutóiról

A Virtuózok V4+ legfiatalabb versenyzője a nyolcéves szerb szaxofonos, Cristina Vaszics. Igen, Cristina. Angyalarcú, tüllruhás …