2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Még hogy a western halott! Öt remek cowboyos film az elmúlt évekből

Hirdetés

Még hogy a western halott! Öt remek cowboyos film az elmúlt évekből

Igaz, az iram, amelyben ezek a filmek érkeznek, nem túl halálos már, mégis évről évre lehet találni igazi gyöngyszemeket a kínálatban. Most attól tekintsünk el, hogy a mozis vagy a streamingkínálatba jönnek ezek a produkciók – a lényeg, hogy még mindig óriási nevek hajlandóak szerződést aláírni azért, hogy magukra öltsék a cowboykalapot, és egy kicsit keménykedjenek a vadnyugaton.

TPOTD KS 0006

Fotó: Courtesy Of Netflix

Összeszedtünk az elmúlt évekből öt olyan westernfilmet, amit semmilyen indokkal nem szabad kihagyni, mert már most nagy eséllyel beírták magukat a filmtörténelembe.

A kutya karmai között

2021 egyik nagy meglepetése volt A kutya karmai között című pszichológiai westerndráma, mely rácáfolt mindenkire, aki szerint a Netflixen csak pocsék filmek láthatóak. A rendező, Jane Campion nem túlzás, hogy levette a lábáról a világot, akit a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, a BAFTA-n, a Golden Globe-on és az Oscar-gálán is díjaztak. A kutya karmai között története lassan csordogál, de a mély és őszinte alakításoknak köszönhetően megrázó néznivaló. A filmben Benedict Cumberbatch élete talán legjobb alakítását nyújtja toxikus cowboyként, aki közel kerül testvére nevelt fiához, a Kodi Smith-McPhee által játszott Peterhöz, ám kettejük barátsága csúnyán elharapódzik. Eközben a srác anyja, az otthon unatkozó Rose (Kirsten Dunst) alkoholba fojtja bánatát, ami egyfajta katalizátorként felrobbantja a dolgokat – így a vadnyugati mese a végén jóval nagyobb pofont ad, mint amire bárki számítana. A filmről nem sokan tudják amúgy, hogy Thomas Savage 1967-es regényének adaptációja, ha valaki esetleg fellapozná az eredeti sztorit.

Hirdetés

Hol érhető el? A Netflixen, szinkronnal és magyar felirattal.

Városi cowboy

Ki gondolná, hogy napjaink Philadelphiáját afroamerikai hagyományőrzők járják lóháton? Maximum azok, akik olvasták a Ghetto Cowboy című regényt Greg Neritől, vagy épp látták az ezen alapuló Városi cowboyt a Netflixen – ez utóbbi számunkra legalábbis a tavalyi év egyik nagy pozitív csalódása volt. Abból a fajtából, ami remek szórakozás, mégse beszélnek róla valamiért az emberek. Pedig a Városi cowboy főszerepeire ugyancsak jó nagy sztárokat igazoltak le, a Stranger Thingsben látott Caleb McLaughlin alakít a produkcióban egy balhés srácot, akit az anyja félt, hogy nagy zűrbe keveredik, ezért elküldi apjához, Harphoz (Idris Elba) megőrzésre. A tinédzser eleinte csak rázza a fukszot, menőzik a csukájával, és itt is próbálna gengszterkedni – ám egyre közelebb nő Cole szívéhez az az alternatív életmód, amibe csöppen. Kisvártatva ő is lóháton, cowboykalapban találja magát, küzdve a rendszerrel, a zsarukkal, akik elvennék a parányi közösség istállóit. Igazi popcornfilmről van szó, ami könnyebben csúszik, ám váratlanul beleszaladhat az ember, hogy a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2022/05/13/western-filmek-mozi-teve-lista-ajanlo-netflix-hbo-max-top5/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Megérkeztünk című kiállítással nyitotta meg kapuit a Néprajzi Múzeum új épülete

A Megérkeztünk című kiállítással nyitotta meg kapuit a Néprajzi Múzeum új épülete

A Néprajzi Múzeum új épülete a Liget Budapest Projekt része. Tervezője Ferencz Marcel (NAPUR Architect), …